Článek
Postup
01.
Krůtí prsa nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete je a orestujte na kousku másla ze všech stran dozlatova. Pak maso vyjměte a odložte bokem. Pokud chcete, můžete použít méně soli a krůtí kousky nejdřív nechat 10 minut marinovat s trochou sójové omáčky.
02.
Zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky, cibuli nasekejte nahrubo. Vše následně vložte do výpeku po masu a chvilku restujte, dokud nezačnou zelenině zlátnout okraje. Pak vraťte zpět do pánve maso, podlijte trochou vody a nechte asi 15 minut dusit doměkka. Pak podle chuti a možností vmíchejte hrst nahrubo nasekané plocholisté petržele.
03.
V malém hrnci si připravte přílohu. Rozehřejte trochu olivového oleje a nasypte do něj těstovinovou rýži. Tu podobně jako tu klasickou chvilku restujte, pak ji podlijte naběračkou vody a nechte vodu vydusit. Pak přidejte další naběračku a postup opakujte, dokud není těstovina měkká.
Krůtí směs podávejte s těstovinovou rýží a úsměvem na tváři – i když je recept jednoduchý a bez výrazných koření, chutě se doplňují na jedničku!