Hlavní obsah
3,6
(14)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Krůtí maso dušené se zeleninou. Jak je zdravé, tak je i dobré!

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 250 g krůtích prsou
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 150 g celeru
  • 1/2 ks kedlubny
  • 150 g brokolice
  • 1 hrst listové petržele
  • 70 g másla
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst medvědího česneku
Příloha
  • 500 g těstovinové rýže
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 600 ml vody
Článek

Postup

01.

Krůtí prsa nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete je a orestujte na kousku másla ze všech stran dozlatova. Pak maso vyjměte a odložte bokem. Pokud chcete, můžete použít méně soli a krůtí kousky nejdřív nechat 10 minut marinovat s trochou sójové omáčky.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky, cibuli nasekejte nahrubo. Vše následně vložte do výpeku po masu a chvilku restujte, dokud nezačnou zelenině zlátnout okraje. Pak vraťte zpět do pánve maso, podlijte trochou vody a nechte asi 15 minut dusit doměkka. Pak podle chuti a možností vmíchejte hrst nahrubo nasekané plocholisté petržele.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

V malém hrnci si připravte přílohu. Rozehřejte trochu olivového oleje a nasypte do něj těstovinovou rýži. Tu podobně jako tu klasickou chvilku restujte, pak ji podlijte naběračkou vody a nechte vodu vydusit. Pak přidejte další naběračku a postup opakujte, dokud není těstovina měkká.

Krůtí směs podávejte s těstovinovou rýží a úsměvem na tváři – i když je recept jednoduchý a bez výrazných koření, chutě se doplňují na jedničku!

Související témata:

Načítám