Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nadrobno a vhoďte do hrnce k rozehřátému máslu. Po chvíli restování přihoďte oloupané a na kostičky nakrájené kedlubny a mrkev a opékejte asi 10 minut, až je zelenina pěkně opečená.

Z kedlubny odstraňte slupku a dřevnaté částiFoto: Jakub Jurdič

Po chvíli restování přidejte k cibuli i očištěnou a nakrájenou kedlubnuFoto: Jakub Jurdič
02.
Zeleninu osolte, přidejte lžičku cukru a zalejte asi 750 ml vody – čím méně vody dáte, tím bude polévka krémovější. Povařte do změknutí, poté tyčovým mixérem rozmixujte, přidejte najemno nasekanou pažitku a kopr, zjemněte smetanou a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Polévku podávejte s opečenou vekou nebo jiným pečivem, vařeným vajíčkem a ozdobenou jarními bylinkami.

Opečenou zeleninu osolte a přidejte lžičku cukruFoto: Jakub Jurdič

Hotovou polévku místo pasírování jednoduše rozmixujte tyčovým mixéremFoto: Jakub Jurdič

Na závěr zjemněte smetanouFoto: Jakub Jurdič
Tahle kedlubnová polévka patří ke klasice české kuchyně, uvařte si ji i vy.