Článek
Postup
01.
Maso, mléko, 2 lžíce oleje, koření a sůl smíchejte, mísu přikryjte poklicí nebo potravinářskou fólií a dejte aspoň přes noc, ideálně ale až na 24 hodin odležet do lednice.
02.
Troubu zapněte na 200 stupňů Celsia. Z cibulky a z vajec na troše oleje udělejte smaženici. Tu pak promíchejte s nasekanou petrželkou. Papriku očistěte a nakrájejte na plátky.
03.
Maso rozprostřete na čistou utěrku nebo fólii jako plát, poklaďte ji plátky šunky, doprostřed rovnoměrně nandejte smaženici a papriku a roládu zaviňte. Pak ji opatrně přendejte na plech, potřete hořčicí, překryjte alobalem, aby se nespálila, a vložte do vyhřáté trouby. Tam ji pečte asi 90 minut dozlatova.
04.
Hotovou roládu nechte trochu zchladnout, nakrájejte ji na plátky a podávejte s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Jako nedělní oběd je tahle roláda ideální!