Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte po vláknech jako do spirály, takže vznikne dlouhá placka, kterou vyklepejte ještě trochu do šířky, a závin z ní uděláte jedna dvě.
02.
Maso osolte, opepřete, poklaďte salámem a kostičkami okurky . Naplněný plát masa srolujte a zavažte nití.
03.
Na slanině (můžete přidat i trochu oleje) orestujte zeleninu a na ni položte masovou roládu. Zalijte vývarem (nebo vodou), přidejte všechno koření, víno, přiklopte poklicí a za občasného podlití pomalu duste v troubě přibližně 2,5- 3 hodiny.
04.
Hotovou roládu vyndejte, omáčku sceďte a zahustěte jíškou, kterou si připravíte z mouky a másla.
05.
Z masa odstraňte niť a nakrájejte na úhledné kousky. Na talířích přelijte omáčkou. Jako přílohu jsou vhodné široké nudle, vřele ale doporučujeme i rýži. Když se promíchá s omáčkou, je prostě neodolatelná!