Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 220 stupňů Celsia. Rohlíky nakrájejte na kostičky a dejte je do mísy. Máslo rozpusťte, houby spařte horkou vodou a nechte asi 10 minut změknout a oboje přidejte i s vajíčky a mlékem do mísy k rohlíkům.
02.
Šunku nakrájejte na malé kostičky, cibuli a oloupaný česnek nasekejte a také přidejte i s petrželkou k rohlíkům. Vše promíchejte a podle chuti přidejte čerstvě mletý pepř. Misku vymažte kouskem másla a připravenou nádivku do ní urovnejte. Misku vložte do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova.
03.
V kastrolku rozpusťte kousek másla, zaprašte hladkou moukou a usmažte světlou jíškou. Tu zalijte rajčatovým pyré, dochuťte a asi ještě 10 minut provařte.
Upečenou nádivku podávejte samotnou k masu nebo právě jen s touto superrychlou rajskou omáčkou. Pokud máte dostatek času, připravte si poctivou rajskou omáčku se vším všudy.