Článek
Postup
01.
Zelí nastrouhejte najemno, osolte, promíchejte a pořádně z něj vymačkejte co nejvíce tekutiny. V hrnci rozehřejte sádlo a zelí na něm pomalu opékejte, dokud nezměkne a nezezlátne. To trvá asi 20 minut. Na závěr přidejte asi dvě polévkové lžíce cukru moučky a nechte zkaramelizovat.

Zelí nakrouhejte najemnoFoto: Jakub Jurdič

Nastrouhané zelí posolte, aby pustilo šťávuFoto: Jakub Jurdič

Ke konci opékání zelí pocukrujte, aby zkaramelizovaloFoto: Jakub Jurdič
02.
V osolené vodě uvařte podle návodu na obalu flíčky, slejte je a vmíchejte do zelí. Zjemněte máslem a začněte přemýšlet, jestli zelné flíčky jíst naslano se špetkou soli, nebo nasladko s moučkovým cukrem.

Flíčky smíchané se zelím zjemněte dvěma lžícemi máslaFoto: Jakub Jurdič