Hlavní obsah
2,0
(4)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tradiční postní jídlo, které ale může patřit ke stálicím vaší kuchyně po celý rok, protože je tak dobré, že se ho během půstu člověk určitě nepřejí!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Zelí
  • 1 hlávka bílého zelí
  • 100 g sádla
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce cukru moučka
Flíčky
  • 1 balení těstovin
  • 50 g másla
Článek

Postup

01.

Zelí nastrouhejte najemno, osolte, promíchejte a pořádně z něj vymačkejte co nejvíce tekutiny. V hrnci rozehřejte sádlo a zelí na něm pomalu opékejte, dokud nezměkne a nezezlátne. To trvá asi 20 minut. Na závěr přidejte asi dvě polévkové lžíce cukru moučky a nechte zkaramelizovat.

Foto: Jakub Jurdič

Zelí nakrouhejte najemnoFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nastrouhané zelí posolte, aby pustilo šťávuFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Ke konci opékání zelí pocukrujte, aby zkaramelizovaloFoto: Jakub Jurdič

02.

V osolené vodě uvařte podle návodu na obalu flíčky, slejte je a vmíchejte do zelí. Zjemněte máslem a začněte přemýšlet, jestli zelné flíčky jíst naslano se špetkou soli, nebo nasladko s moučkovým cukrem.

Foto: Jakub Jurdič

Flíčky smíchané se zelím zjemněte dvěma lžícemi máslaFoto: Jakub Jurdič

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 515,75 kJ
Bílkoviny12,57 g
Tuky25,08 g
Sacharidy78,77 g
Sůl3,6 g
SAFA10,51 g
Vláknina9,17 g
Cukry17,68 g
Související témata:

Načítám