Článek
Postup
01.
Nejprve dejte vařit rýži. Nasypte ji do hrnce, zalijte plnotučným mlékem, přidejte zrníčka z vanilkového lusku a vařte na mírném ohni, dokud nebude krásně měkká a lepivá. Měla by mít až kašovitou konzistenci.
02.
Když je rýže hotová, přidejte do ní máslo (trochu si nechte na vymazání pekáčku) a přimíchejte směs ze čtyř vyšlehaných žloutků a vanilkového cukru (bílky si nechte na později).
03.
Pekáček vymažte trochou másla a uvařenou vanilkovou rýži do něj dejte.
04.
Ovoce (můžete použít švestky, broskve, meruňky nebo třešně) proceďte, vypeckujte, pokrájejte na půlky a rovnoměrně rozprostřete po rýži a posypte skořicí.
05.
Nakonec vyšlehejte z bílků a krupicového cukru pevný sníh a opatrně ho rozetřete po celé ploše pekáče.
06.
Nákyp dejte péct nejprve na 160 stupňů na 20 minut, poté zvyšte teplotu na 180 a pečte dalších 10 minut, dokud nebude sníh krásně zlatavý.