Článek
Postup
01.
Do většího hrnce nalijte asi litr vody a nasypte do ní asi tři hodiny předem namočené bílé fazole. Přidejte k nim bobkový list a nové koření. Pak vložte uzené maso, nejlépe vcelku, a dejte zvolna vařit, dokud není maso měkké. Pozor, ať ho nerozvaříte, mělo by pak tendence se rozpadat.
02.
Když je maso hotové, vyndejte, ho a nechte odpočinout.
03.
V rendlíku si z mouky a másla připravte jemnou jíšku. Vyjměte bobkový list a nové koření. Pak vlijte mléko, smetanu na vaření a nakonec jíšku. Omáčku přiveďte k varu a nechte zvolna probublávat. Osolte a opepřete podle chuti, přidejte trochu cukru a šťávu z půlky citronu a promíchejte. Chvíli provařte, případně dochuťte.
04.
Uzené maso nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte například s čerstvým chlebem.