Článek
Postup
01.
Bůček, ať už ho budete mít s kostí nebo bez kosti, je ideální den dopředu nasolit a uložit do lednice. V případě, že budete používat s kostí, nepokoušejte se ji odstranit předem – připravili byste se o výborné maso. Mnohem jednodušší je zbavení se žeber až po upečení. Troubu zapněte na 170 stupňů. Rohlíky nakrájejte na kostičky, petržel nasekejte nahrubo, česnek prolisujte a vše smíchejte spolu s kořením a vajíčky.
02.
Ostrým dlouhým nožem do bůčku vyřízněte podélně kapsu. Maso ze všech stran lehce opepřete a posypte drceným nebo celým kmínem. Kapsu v masu naplňte nádivkou a položte bůček do pekáče. Vršek masa potřete utřeným česnekem a posypte kmínem. Podlijte ho trochou vody a dejte jej péct do trouby. Zhruba po hodině pečení zvyšte teplotu na 200 stupňů a maso dopečte dozlatova. Během celého pečení maso nezapomínejte přelévat vypečenou šťávou!
03.
Pokud máte bůček s kostí, po vyjmutí z trouby přijde na řadu ještě slíbené vykostění. Bůček otočte kostí nahoru a po celé délce žebra nařízněte špičkou nože slupku, která ho pokrývá. Prsty ji pak odloupněte a žebro velmi jednoduše vytáhněte. Hotové maso nakrájejte na plátky a podávejte se salátem a vařenými nebo šťouchanými bramborami.