Článek
Postup
01.
Pstruha jsem nejdříve osolila – jak z vnitřní části břicha, tak i zlehka na kůži.
02.
Do hrnce jsem nalila suché červené víno a pomalu je přivedla k varu. Když víno začalo vřít, přidala jsem do něj najemno nasekanou cibulku a jeden malý bobkový list, který rybu příjemně provoní. A chybět nemohla ani citronová kůra, protože bez citronu ryba prostě nikdy nechutná, jak má.
03.
Po asi dvou minutách varu jsem stáhla sporák na minimum, aby víno jen zlehka probublávalo, a položila jsem do něj pstruhy. Ty stačí vařit dohromady asi 10 minut – maso se jen rozsypávalo.
04.
Mezitím jsem housky nakrájela na příčné plátky a na pánvi jsem rozpustila kousek másla. Housky jsem na něm potom zlehka opekla. Máslo krásně natáhly do sebe, z druhé strany už stačilo jen pár vteřin, aby byly pěkně zlaté.
05.
Pstruha jsem dozdobila kouskem citronu a mohlo se podávat. Voňavá opečená houska jako příloha naprosto vystačila a trocha zeleného salátu by mu v chuti jistě také jen přidala. Tak neváhejte a ochutnejte taky!