Hlavní obsah
3,6
(20)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Na valašské kyselo (pozor, kyselo není kyselice!) budete potřebovat jen několik málo dobrých ingrediencí a chvilku času. Tahle bramborová polévka ze Vsetínska je skvělá!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na polévku (houby můžete vynechat)
  • 1 hrst sušených hub
  • 5 ks brambor
  • 2 ks klobásy
  • 3/4 l vody
  • 1 lžička soli
  • 4 listy bobkového listu
  • 4 kuličky nového koření
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
Článek

Postup

01.

Houby dávat nemusíte, ale pokud je používáte, předem (alespoň na 2 až 3 hodiny) je namočte.

Foto: Eva Malúšová

Bílá polévka s houbami (či bez), bramborem a klobásou vydá spolu s chlebem za hlavní jídloFoto: Eva Malúšová

02.

4 až 5 středně velkých brambor pokrájejte a spolu s kolečky klobásy, houbami a kořením uvařte v osolené vodě doměkka.

03.

V kysané smetaně (celkem 300 g) rozšlehejte mouku, vmíchejte do polévky, povařte a dochuťte. Komu by nestačila kysaná smetana, může i lehce dokyselit, ideálně lžící octa. Podávejte s dobrým chlebem.

Související témata:

Načítám