Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si uvaříte v osolené vodě kuřecí stehna i s kůží doměkka, bude to trvat cca 30 minut podle velikosti stehen.
02.
Mezitím, co se vaří maso, si připravte červený olej. Chilli papričku nasekejte nožem na velmi drobné kousky a krátce provařte v oleji (cca 5 minut vaření). Po provaření nechejte směs alespoň 10 minut odpočívat při pokojové teplotě.
03.
Jakmile je maso uvařené, zbavte jej kůže a pomocí 2 vidliček maso natrhejte na vlákna.
04.
Natrhané maso zalijte připraveným odpočinutým olejem, přidejte sójovou omáčku, víno, pepř a hořčici.
05.
Směs na závěr opatrně vidličkami promíchejte a nechejte v lednici odležet alespoň do druhého dne. Podávejte jako předkrm, například s čerstvým pečivem, nebo jako hlavní chod například s rýží.
Vyzkoušejte naše další asijské recepty, třeba thajské Pad Thai nebo populární kachnu s arašídovou omáčkou.