Článek
Postup
01.
Do kuřecího vývaru dejte vařit rozklepanou citronovou trávu (aby se z ní uvolnily chuť a aroma), celé stroužky česneku a na plátky nakrájený čerstvý zázvor. Přiklopené vařte asi 15 minut. Poté z vývaru odstraňte citronovou trávu a stroužky česneku.
02.
Mezitím si zvlášť připravte rýžové nudle dle návodu na obalu.
03.
Do ochuceného vývaru přidejte na nudličky nakrájenou mrkev a cukrový hrášek a jen krátce povařte. Přidejte natrhané uvařené kuřecí maso.
04.
Polévku dochuťte rybí omáčkou, limetkovou šťávou, kokosovým mlékem a chvilku vařte. Nakonec přisypte cukr. Polévku ochutnejte a případně dosolte.
05.
Uvařené rýžové nudle rozdělte do misek a zalijte hotovou polévkou. Každou porci posypejte nakrájenou chilli papričkou, jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.
Podobné pikantní vydatné polévky zahřejí a zasytí. Máte-li rádi pokrmy v asijském stylu, bude vám chutnat pikantní hovězí polévka, vietnamská polévka pho anebo kari kapustová polévka s arašídy. A znáte recept na pravý ramen s naloženým vejcem?