Článek
Postup
01.
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto.
02.
Rukama tvořte kuličky velké asi jako vlašský ořech, klaďte je v dostatečné vzdálenosti na pečicí papír a pečte asi deset minut při 180 °C dozlatova.
03.
Nelekněte se, když budou sušenky po vytažení z trouby ještě měkké – nechte je vychladnout na plechu. Během chvíle hezky ztuhnou, ale přitom zůstanou vláčné. Uchovávejte v dobře uzavřené dóze a do dvou týdnů spotřebujte.
Tip: Jestli máte výkonný mixér, mnohem levněji než kupované arašídové máslo vás vyjde si ho vyrobit doma. Jednoduše kupte nesolené pražené arašídy, případně je ještě krátce nasucho na pánvi či v troubě ohřejte a poté je spolu s trochou rostlinného oleje rozmixujte na hladký krém.
Milujeme kořeněná a sofistikovaná jídla, ale někdy je méně opravdu více. Zkoušeli jste třeba už naše ovocné knedlíky jen ze 3 surovin?