Hlavní obsah
2,9
(52)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Už jste někdy slyšeli o jelly shots neboli želé panácích? Pokud ne, tak dávejte dobrý pozor. Naučíme vás tuhle letní party chuťovku připravit.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 100 ml aperolu
  • 200 ml prosecca
  • 2 balení želatiny
  • 1 ks pomeranče
Článek

Oblíbený aperol

01.

Základem všech želé panáků je příprava želatiny. Proto dejte nejprve do kastrůlku jedno balení želatiny, kterou nechte nabobtnat podle návodu. Většinou stačí přidat pár lžic vody a nechat 10 minut odstát. Zvolit můžete také želatinu práškovou, ale nám se s plátky pracovalo lépe.

Foto: Tomáš Rubín

Ze všeho nejdřív nechte nabobtnat želatinu s trochou vody a po chvíli ji zahřejte do rozpuštěníFoto: Tomáš Rubín

02.

Poté přidejte alkohol, 100 ml aperolu stačí na dvě poloviny vydlabaného pomeranče.

Foto: Tomáš Rubín

K zahřáté želatině pomalu přilévejte aperolFoto: Tomáš Rubín

03.

Rozpulte a vydlabejte pomeranč. Do půlek nalijte aperol zhruba do dvou třetin a nechte na chvilku zatuhnout v lednici.

Foto: Tomáš Rubín

Můžete použít i poloviny menšího grepu. Z vydlabaného ovoce si udělejte fresh nebo ho rozkrájejte na kousky a použijte na ovocný salát Foto: Tomáš Rubín

04.

Mezitím si stejným způsobem připravte prosecco s želatinou. Dolijte jím pomeranč či grep až po okraj a nechte znovu zatuhnout v lednici.

Foto: Tomáš Rubín

Prosecco nalijte do zahřáté želatiny a poté přilijte k zatuhlému aperoluFoto: Tomáš Rubín

05.

Až náplň dokonale zatuhne, vyndejte ji z ledničky a nakrájejte na měsíčky. A party může začít! 

Foto: Tomáš Rubín

Ovoce s želé nakrájejte na tácek a party může začítFoto: Tomáš Rubín

Netradičně můžete na letní party připravit i ledovou kávu.

Související témata:

Načítám