Článek
Oblíbený aperol
01.
Základem všech želé panáků je příprava želatiny. Proto dejte nejprve do kastrůlku jedno balení želatiny, kterou nechte nabobtnat podle návodu. Většinou stačí přidat pár lžic vody a nechat 10 minut odstát. Zvolit můžete také želatinu práškovou, ale nám se s plátky pracovalo lépe.

Ze všeho nejdřív nechte nabobtnat želatinu s trochou vody a po chvíli ji zahřejte do rozpuštěníFoto: Tomáš Rubín
02.
Poté přidejte alkohol, 100 ml aperolu stačí na dvě poloviny vydlabaného pomeranče.

K zahřáté želatině pomalu přilévejte aperolFoto: Tomáš Rubín
03.
Rozpulte a vydlabejte pomeranč. Do půlek nalijte aperol zhruba do dvou třetin a nechte na chvilku zatuhnout v lednici.

Můžete použít i poloviny menšího grepu. Z vydlabaného ovoce si udělejte fresh nebo ho rozkrájejte na kousky a použijte na ovocný salát Foto: Tomáš Rubín
04.
Mezitím si stejným způsobem připravte prosecco s želatinou. Dolijte jím pomeranč či grep až po okraj a nechte znovu zatuhnout v lednici.

Prosecco nalijte do zahřáté želatiny a poté přilijte k zatuhlému aperoluFoto: Tomáš Rubín
05.
Až náplň dokonale zatuhne, vyndejte ji z ledničky a nakrájejte na měsíčky. A party může začít!

Ovoce s želé nakrájejte na tácek a party může začítFoto: Tomáš Rubín
Netradičně můžete na letní party připravit i ledovou kávu.