Článek
Postup
01.
Okurky nakrájejte na kolečka, papriku na proužky, cibuli a cuketu na půlkolečka. Zeleninu promíchejte se solí a nechte asi hodinu odležet. Poté ze zeleniny vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu. Ocet, cukr a koření krátce svařte. Přidejte vymačkanou zeleninu a pět minut povařte. I s lákem rozdělte do sklenic, pevně uzavřete víčkem a nechte dnem vzhůru vychladnout. Podávejte aspoň dva dny odleželé a uchovávejte v lednici.
ZAPLŇTE ŠPAJZKU, DOKUD JE ČÍM
Víte že...
Pod názvem „pickles“ se tradičně rozumí zelenina (v Británii většinou okurky), která prošla mléčným kvašením. Pickles dobře znáte i vy – připravují se stejně jako naše kysané zelí, tedy prosolením a prokvašením ve vlastní šťávě bez přístupu vzduchu. Této verzi se sladkokyselým nálevem se říká „bread & butter pickles“ a je oblíbená hlavně v USA. Název prý pochází od farmářského páru z Illinois, který tuhle dobrotu v místním obchodě vyměňoval za čerstvý chléb a máslo.
Zkusíte to i vy?