Článek
Postup
01.
Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte je na tenké plátky. Formu vymažte máslem, vysypte strouhankou a jablka urovnejte na dno formy, měla by být zaplněná asi do třetiny až poloviny výšky.
02.
Posypte skořicovým cukrem (jeho množství upravte podle sladkosti jablek), nahrubo nasekanými mandlemi a rozinkami.
03.
Troubu zapněte na 180 °C a připravte si těsto. Celá vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny, lépe to jde nad horkou lázní. Když směs zcela zchladne, vmíchejte strouhanou citronovou kůru a prosetou mouku.
04.
Hotové piškotové těsto rozprostřete do formy na jablka a uhlaďte. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut dorůžova.
Jablečné moučníky jde připravovat nejrůznějším způsobem. Z babiččina receptáře vám zachutnají i jablka v županu nebo koláč sypaný perníkem.