Hlavní obsah
3,0
(836)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Jednoduché buchty na plech jsou u nás moc oblíbené. Jsou většinou raz dva hotové a k odpolední kávě nebo k snídani jako když najdete. Vyzkoušejte dnešní řezy s oblíbenou kombinací ananasu a kokosu.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
Těsto
  • 350 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 350 g kompotovaného ananasu
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
Krém
  • 1 sáček pudinku
  • 500 ml mléka
  • 1 vanička polotučného tvarohu
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 10 g hořké čokolády
Na vymazání pekáče
  • 1 oříšek másla
  • 5 g kokosu
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Ananasový kompot slijte a rozmixujte na kaši. Přidejte k němu 2 vejce, mléko a citronovou šťávu a metlou vše společně prošlehejte.

02.

V jiné míse smíchejte polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Obě směsi smíchejte dohromady a vlijte na středně velký pekáč, který předem vymažte máslem a vysypejte strouhaným kokosem. Korpus dejte péct do trouby dokud nebude narůžovělý, trvá to asi 30 minut.

03.

Mezitím uvařte dle návodu na obalu pudink (nejlépe kokosový) s moučkovým cukrem a nechte ho zchladnout. Pak do něj zašlehejte tvaroh, vznikne výborný svěží krém. 

04.

Tento krém natřete na zchladlý korpus a postrouhejte ho hořkou čokoládou. Koláč uchovávejte v lednici.

Foto: Svatava Vašková

Můžete klidně místo ananasového kompotu použít ananas čerstvý, pak jen vynechte citronovou šťávu Foto: Svatava Vašková

Jestli vás pečení baví, zkuste také galetku s meruňkami a mandlemi  nebo třešňovou bublaninu s kokosovým bezé.

Načítám