Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Ananasový kompot slijte a rozmixujte na kaši. Přidejte k němu 2 vejce, mléko a citronovou šťávu a metlou vše společně prošlehejte.
02.
V jiné míse smíchejte polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Obě směsi smíchejte dohromady a vlijte na středně velký pekáč, který předem vymažte máslem a vysypejte strouhaným kokosem. Korpus dejte péct do trouby dokud nebude narůžovělý, trvá to asi 30 minut.
03.
Mezitím uvařte dle návodu na obalu pudink (nejlépe kokosový) s moučkovým cukrem a nechte ho zchladnout. Pak do něj zašlehejte tvaroh, vznikne výborný svěží krém.
04.
Tento krém natřete na zchladlý korpus a postrouhejte ho hořkou čokoládou. Koláč uchovávejte v lednici.
Jestli vás pečení baví, zkuste také galetku s meruňkami a mandlemi nebo třešňovou bublaninu s kokosovým bezé.