Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pokud rádi pečete a třeba ještě raději jíte různé koláče, buchty a zákusky k odpolední kávě, určitě vám přijde k chuti i tento dnešní moučník. Pod krémovou vrstvou šlehačky a pomazánkového másla se ukrývá lehce sladký korpus z ananasového těsta. Vyzkoušejte, nebudete litovat!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 hromádka čokolády na vaření
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 400 g pomazánkového másla
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 ks vejce
  • 1 plechovka kompotovaného ananasu
Článek

Postup

01.

Ananasový kompot přeceďte a kousky rozmixujte na jemnou kaši. V míse utřete žloutky s cukrem, přidejte mouku, ananasovou kaši, jedlou sodu a vyšlehaný sníh z bílků. Zlehka, ale důkladně promíchejte a těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem (nebo silikonovou vložkou). Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.

02.

Ananasový piškot nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Základem je rozšlehané pomazánkové máslo, do kterého se přidává šlehačka, vyšlehaná se ztužovačem. S výběrem pomazánkového másla se nemusíte trápit, ale důležité je, aby bylo bez příchuti.

03.

Vyšlehaným a dobře promíchaným krémem potřete zchladlý korpus, dozdobte nahrubo nastrouhanou čokoládou a dejte krátce do lednice ztuhnout.

Související témata:

Načítám