Článek
Postup
01.
Ananasový kompot přeceďte a kousky rozmixujte na jemnou kaši. V míse utřete žloutky s cukrem, přidejte mouku, ananasovou kaši, jedlou sodu a vyšlehaný sníh z bílků. Zlehka, ale důkladně promíchejte a těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem (nebo silikonovou vložkou). Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.
02.
Ananasový piškot nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Základem je rozšlehané pomazánkové máslo, do kterého se přidává šlehačka, vyšlehaná se ztužovačem. S výběrem pomazánkového másla se nemusíte trápit, ale důležité je, aby bylo bez příchuti.
03.
Vyšlehaným a dobře promíchaným krémem potřete zchladlý korpus, dozdobte nahrubo nastrouhanou čokoládou a dejte krátce do lednice ztuhnout.