Článek
01.
Na pánvi bez tuku osmahněte sezamová semínka.
02.
Smíchejte 2 lžičky opečených sezamových semínek se sezamovým olejem, sójovou omáčkou s nízkým obsahem soli, přidejte 1 lžíci rýžového octa a na drobno nakrájenou jarní cibulku.
03.
Tuňáka obalte v marinádě, vložte do mikrotenového sáčku a nechte uležet ideálně přes noc, minimálně však dvě hodiny. Pak vyjměte, vložte do pečicí nádoby a pečte na 180 stupňů do změknutí, asi 25 minut.
04.
Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte ho na drobno. Přidejte nakrájenou chilli papričku, koriandr, zakápněte limetkovou šťávou, opepřete, osolte a míchejte, dokud nebude směs krémovitá.
05.
Omyjte 2–3 okurky a na spiralizéru či škrabkou z nich vytvořte nudle. Osušte je a smíchejte s avokádovou omáčkou. Na nudlovou směs přidejte steak z tuňáka a konzumujte teplé.
Máte rádi recepty z mořských ryb?