Článek
Neumíme vám dát ochutnat pokrm, který uvařili, ale nabídneme jejich mužná těla, usměvavé tváře… I když zatraceně sexy je hlavně to, že jsou v kuchyni zcela soběstační. Vědí, kde jsou talíře, jak vypadá bobkový list, uvaří – a navíc i uklidí. Za tuhle rozkoš bychom jim odpustili i bradavici na nose – ovšem tu u těchto pánů věru nenajdete...
Jamie Oliver
Ačkoli vařil anglické královně i americkému prezidentovi, je to stále střapatý kluk. Málokdy ho uvidíte v kuchařském mundúru a čepici. Většinou jen v kostkované košili – vletí do kuchyně, vyplení květináče s bylinkami a udělá jídlo, které voní i přes obrazovku. Milujeme ho právě pro ten pocit, že vaření je radost. Prý je tak sugestivní, že to hodlá občas vyzkoušet i nějaký chlap, který se doposud sporáku štítil.
Gordon Ramsay
Grobián Gordon nemá rozhodně pověst laskavého chlapa. Jeho personál si musí na příval sprostých slov a agresivity zvyknout. Některým ženám by mohla imponovat jeho dravost, dominance a velmi kladný vztah k sexu – tedy soudě podle záletů, které se na něj provalily. I přes fakt, že je ženatý a má čtyři děti. Zrazovat by mohla přelétavost, časté a vydatné podlévání sebe sama alkoholem a hrubost.
Curtis Stone
Kupte si suroviny, které rostou v nejbližším okolí, a udělejte si z nich jednoduché jídlo. To je filozofie, se kterou prošel tenhle australský kuchař celý svět, aby nakonec zakotvil v Americe. Žije v Los Angeles se svojí manželkou Lindsay Price a letos dvouletým synem Hudsonem. Píše sloupky do novin, vydává knížky, a byl hostem v mnoha pořadech – nejen o vaření, ale například u Oprah.
Rocco DiSpirito
Může někdo s italskými předky, tímhle jménem a takovým tělem skončit u hrnce gulášovky v kantýně nějaké fabriky? Nikdy! Takový kuchař prostě musí mít úspěch hned, jak otevře svou první restauraci, dostane se do první kuchařské reality show, vydá první knížku a zavrtí svým krásným tělem v taneční soutěži typu StarDance.
Stuart O´Keeffe
Stuart vyrůstal v Irsku a vzpomíná, jak byl fascinován matčinou kuchyní. „Nepamatuji se, že by používala něco zmrazeného nebo polotovar,“ uvádí ve svém životopise důvody, proč si vybral vaření jako profesi. Velkým kuchařem se ale prý můžete stát jen v Americe, takže se tam odstěhoval a vaří pro největší celebrity.
Todd English
Zabalí si kufřík s kuchařskými potřebami a vyráží do světa, aby objevil místní inspiraci. I když všude něco najde, je zamilovaný do italských a středomořských jídel. Proč se stal kuchařem? Na počátku byla opět provoněná kuchyně jeho babičky. Evidentně měla velké učitelské nadání, protože už v patnácti poprvé nastoupil do restaurace.
Sam Talbot
Bylo mu dvanáct, když ho maminka vzala do cukrárny a řekla: „Je to naposledy v životě.“ Samovi právě zjistili cukrovku prvního typu. Dodnes vzpomíná na pocity, se kterými četl dlouhý seznam toho, co nesmí. Nevzdal se – naopak – stal se kuchařem a vypracoval úžasný systém, který učí diabetiky, jak o jídle přemýšlet, kombinovat ho a poznat natolik, že mohou jíst vlastně všechno.
Guy Fieri
Guy má několik restaurací v Kalifornii, vlastní pořad, navrhl vlastní sadu nožů, a dokonce je i návrhářem pánských šperků z oceli – což nám k němu, jen tak mimochodem, sedí lépe než zástěra. Ostatně – i při vaření je ověšen tak, že kdyby cokoli z toho upadlo, rozbije to talíře a oprýská teflon ze všech pánví.
Marcel Vigneron
Mezi odborníky je znám hlavně jako vyznavač a propagátor molekulární kuchyně. Není jednoduché popsat, co molekulární kuchyně je, ale najdete v ní jedlou hlínu, polévku v kuličkách, svíčkovou ve spreji nebo hovězí vývar v podobě špaget. Proto usuzujeme, že Marcel musí být velmi tvořivý, kreativní, nekonvenční a zajímavý – a kdo by takového muže neobdivoval.
Michael Chiarello
Autor mnoha knih Michael bydlí v Napa Valley v Kalifornii, kde se rodí velmi dobré víno. Právě proto si k restauraci pořídil i vinici a návštěvníkům nabízí zážitkovou gastronomii, tedy spojení lahodného vína se skvělým jídlem, což se mu evidentně daří.
Máte svého oblíbeného kuchaře, který vás zaujal nejen recepty? Určitě nám o něm napište!