Hlavní obsah

5 nejmódnějších kabelek podzimu: Trendy budou cvočky, extra kapsy ale i barva zralých třešní

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Sezonní trendy mají vliv na všechno kolem a kabelky nejsou žádnou výjimkou. Máte pro tuhle módní kategorii slabost? Pak vás nejspíš bude zajímat, co je v jejich světě nového. Jaký tvar, provedení nebo barva bude na podzim in?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Všechny máme oblíbené kabelky, které nechceme dát z ruky, pokud ale cítíte, že byste vaši sbírku chtěly doplnit, jste na správné adrese. Představíme vám pětici nejzásadnějších trendů, které se na kabelkách podepsaly, a samozřejmě přidáme i konkrétní tipy pro případ, že byste chtěly rovnou nakupovat.

Pokud o novou kabelku nestojíte, ale nebráníte se malému módnímu upgradu, vyřešte to šalamounsky a pořiďte si hravý trendy přívěsek.

Praktické a klasické

(Pod)zimní sezona je překvapivě praktická – návrháři se upínají k osvědčeným klasickým modelům a dávají přednost prostorným kabelkám, které vám budou dělat společnost od pondělí do pátku. Snový je model Hug (s objímajícím se zapínáním) od značky Salvatore Ferragamo, kabelky v obdobném stylu ale najdete i v módních řetězcích.

Ocvočkované kabelky

Návrat do roku 2010 připomíná trend kabelek zdobených cvočky. Místo ostrých nýtů ale návrháři využívají především větší kulaté cvočky nebo kroužky. Kabelky s kovovými aplikacemi jsou ideální pro ty z vás, které chtějí do šatníku dostat nějaký rebelský prvek a případně i ubrat na serióznosti klasickým a nadčasovým sestavám. Jste to vy? Projděte si kabelky, které jsme pro vás vytipovali z nových kolekcí.

Barva zralých třešní

Zatímco vínová směřuje více do fialova, letošním trendům dominuje odstín s větší příměsí červené. Barva zralých třešní se promítla i do sekce kabelek – vsadila na ni nejen značka Gucci, ale i Fendi nebo JW Anderson. Pokud vás od koupě podobné kabelky odrazuje fakt, že ve sbírce nemáte nic ve stejné barvě, uklidníme vás – v outfitu ji opakovat nemusíte. Třešňová se dobře kombinuje s černou, šedou, ale i tmavě modrou a samozřejmě denimem.

S extra kapsami

Po cargo kalhotách přicházejí kabelky s kapsami. Malé kapsičky po stranách, ale i z přední části kabelky slouží převážně na efekt, pokud ale nechcete ze dna kabelky lovit telefon, lesk nebo klíče, klidně je využijte. Cargo kabelky zabodovaly na přehlídce značky Chloé, Balenciaga a překvapivě i Chanel a ideální jsou pro ženy, které v módě baví moderní cool prvky.

Po vzoru leoparda

Pokud sledujete módní trendy, není to pro vás novinka – jedním z největších hitů roku 2024 je leopard a už teď je jasné, že bude vládnout i příštímu roku. Leopardí kabelka je doplňkem, který jde skvěle dohromady s jednoduchými outfity, a ne, nic dalšího ze světa zvířat přidávat nemusíte a ani byste neměly. Pokud vás tenhle vzor láká, ale zdráháte se do něj pustit ve velkém, tohle je ta správná cesta.

Načítám