Hlavní obsah

Dvojitá proměna, která vám vyrazí dech. Matka a dcera daly kadeřnicím i stylistkám volnou ruku

Foto: Jakub Jurdič

Maminka s dcerou před proměnouFoto: Jakub Jurdič

Při téhle proměně měl náš tým plné ruce práce. Pečoval totiž o dvě ženy současně. Čtenářka Věra, která letos oslavila padesáté narozeniny, totiž nepřihlásila jen sebe, ale i svou pětadvacetiletou dceru, také Věru.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Ačkoli na konci dne se smíchem říkaly, že to bylo náročné a dlouhé, čas strávený v péči odborníků se prý rozhodně vyplatil. Zatímco maminka Věra konečně objevila účes, který vyhovuje jemným vlasům, její dcera odcházela s moderním wolf cutem. A z obou se staly světlovlásky!

Proměna začala v kadeřnickém salonu

Vzhledem k časové náročnosti měly obě Věry svou vlastní kadeřnici. O maminku se starala Nela Fortelková ze salonu Petry Měchurové a měla úplně volnou ruku. Nápad vlasy výrazně prosvětlit a sestříhat do krátkého pixie účesu čtenářka kadeřnici odkývala. „Věra má velmi jemné vlasy a u těch je třeba dávat dobrý pozor na to, kam se střihne,“ vysvětlovala odbornice s tím, že účes nechala v delší verzi a přední partii sestříhala do patky. Do vlasů chtěla dostat objem, což se rozhodně podařilo. Co se týče barvy, vlasy zesvětlila melírováním: „Tahle světlejší varianta se Věře skvěle hodí nejen k pleti, ale i k očím,“ dodala Nela Fortelková.

Mladší Věry se ujala její kolegyně, kadeřnice Nikola Hospodářská. Nejprve zbavovala konce vlasů zelené barvy. „Vlasy jsem vyčistila pomocí Malibu C a poté jsem se pustila do zesvětlení technikou balayage,“ vysvětlovala kadeřnice, která pak ještě vlasy tónovala do studených odstínů. Co se týče střihu, zvítězil moderní wolf cut, který spočívá ve výrazném sestříhání vlasů a objemu v horní partii. A výsledek byl skvělý. Věra zůstala u delších vlasů, jak si přála (krátkou délku nosila několik posledních let), a odcházela s moderním a mladistvým účesem, který není náročný na úpravu.

Krásný účes doladilo líčení

Obě dámy se pak vystřídaly u vizážistky Jany Zimandlové. Maminka se téměř nelíčí, a vizážistka proto vsadila jen na lehký make-up a dala si za úkol sjednotit pleť, zakrýt pigmentové skvrny a vytvořit přirozené, prozářené líčení. „Oči jsem orámovala pudrovou linkou v tmavě hnědém odstínu a rtěnku jsem nechala tělovou, s nádechem do růžova,“ popsala vizážistka.

Pro dceru pak vytvořila hravější líčení, ve kterém hrály hlavní roli růžové linky. A ty u Věry mladší prošly i přesto, že tuhle barvu příliš v lásce nemá. Růžová, ve správném podání, totiž umí skvěle zdůraznit modrou barvu očí. „Na víčka jsem nejprve nanesla metalický stín a následně jsem malovala linku s pomocí růžového pudrového stínu. Na lícní kosti a pod obočí jsem přidala rozjasňovač a rty orámovala konturkou do hněda,“ popisuje Jana Zimandlová. Nakonec rty přetřela čirým leskem.

A na závěr oblečení

S novou vizáží už zbývalo jediné – nechat se obléknout. Obě hrdinky dnešní proměny jsou nižší postavy, což stylistka Irena Vokrojová zohlednila. Do svého výběru zařadila kalhoty do pasu, ale i šaty kopírující postavu. „Pro maminku jsem vybrala kousky ve světlejších barvách, které umí omladit, a do outfitů dcery jsem zase zamíchala pár cool doplňků, aby korespondovaly s její osobností,“ komentovala stylistka.

Obě Věry byly s výsledkem proměny spokojené a pochvalovaly si nejen své účesy a líčení, ale i vizáž té druhé. „Vás bychom chtěly mít doma každé ráno,“ říkaly našim odbornicím se smíchem. No, kdo z nás ne!

  • Vlasy - Nela Fortelková a Nikola Hospodářská. Kadeřnický salon Petra Měchurová. Adresa: Králodvorská 1085/12, Praha – Staré Město, www.petramechurova.cz, Instagram @salonpetramechurova
  • Vizáž - Jana Zimandlová
  • Styling - Irena Vokrojová

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Načítám