Hlavní obsah

Milování ve filmu versus realita? Ve skutečnosti nám to moc nesluší a po akci spěcháme do sprchy

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Jejich pohledy se střetnou, stačí letmý dotek a upnuté džíny sklouznou k zemi jako vílí závoj. Následují ladné pohyby a nakonec přichází společný, dokonale sladěný orgasmus. Tak nějak často vypadá milování ve filmu, ale s tím skutečným většinou nemá nic moc společného.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nejspíš ty romantické a tak trochu žhavé filmové scény milujete, ale v hloubi duše je vám samozřejmě jasné, že takhle to ve skutečném světě opravdu nefunguje. A pokud to náhodou nevíte, pak v partnerském životě asi prožíváte tak trochu zklamání – a navíc úplně zbytečné. V čem se filmový sex od toho reálného liší nejčastěji?

1. Všichni jsou sexy za všech okolností

Ať se děje, co se děje, herci při filmových milostných scénách vypadají vždy skvěle. Ona má ladně pokrčené nohy, aby jejich linie vypadala dokonale, on zas vypjatou hruď, aby vynikla úžasná muskulatura. A ať jsou ti dva v jakkoli krkolomné pozici, nikdo nemá ani miniaturní faldík na břiše, nikomu nikde nic nevisí a dosáhnout jakýkoliv úhel jakoukoli končetinou není mimo jejich fyzické možnosti. Nemluvě o tom, jak muž vždy snadno a ladně vysadí partnerku třeba na stůl nebo ji odnese v náručí do ložnice.

Pravda je taková, že skutečný sex takhle krásně nevypadá. Během slastných chvil se lidem obličeje různě kroutí, že vypadají lépe i na té nejméně povedené fotce na občance. Těla se proplétají mnohem krkolomněji, a pokud se nevěnujete sportovní gymnastice, vaše nohy při souloži ani zdaleka nepřipomínají dokonale provedený provaz. A jestliže není partner profesionální vzpěrač a vy nejste anorektička, určitě si vás během změny polohy bez vaší pomoci nepřehodí jednou rukou, aniž by přerušil milostné hrátky…

2. Dokonalé vzrušení? Během vteřinky

Jen se na sebe podívají – a jde se na věc. Chtějí se tak moc, že předehra není potřeba, případně se odbyde pár polibky. Tomu se na svém instagramu směje i uznávaná gynekoložka Kamila Žižková. „Připravenost ženy na okamžitý styk? Neříkám, že to bez gelu nejde. Ale rozhodně ne vždy,“ komentuje tenhle filmový zázrak v jedné ze svých vtipných grafik.

A pravda je taková, že většina lidí potřebuje ke vzrušení víc než jen chtivý pohled svého protějšku. „Jistě, někdy jste oba tak vzrušení, že můžete jít rovnou na věc, a je to skvělé. Ale většinou – zvlášť ženy – potřebují předehru, aby se jejich tělo připravilo na sex. Ale neužívají si ji jen ženy. Výzkumy ukazují, že čím déle strávíte předehrou, tím více si muži užívají sex a tím intenzivnější jsou také jejich orgasmy,“ říká britská expertka na sex a vztahy Tracey Cox.

3. Společný orgasmus

Snad ve všech romantických filmech při milostných hrátkách oba hlavní aktéři vyvrcholí současně, sladí se doslova na vteřinu. A teď zapátrejte v paměti, kolikrát se vám to za život doopravdy stalo. Mnozí odpovědí, že nikdy, jiní to spočítají na prstech jedné ruky.

Skutečná praxe je taková, že muži dosahují orgasmu většinou snáz a rychleji, ženy potřebují víc času. Proto se „slušní“ muži nejdřív postarají o blaho partnerky a až pak se soustředí na sebe. A když to náhodou přece jen nestihnou, stále je čas i po vlastním vyvrcholení. Ale opravdu jen málokdy se to těm dvěma podaří v jednu a tu samou chvilku…

4. Žádné starosti s hygienou

Akční hrdinové bojují s nepřítelem celý den, několikrát uniknou jisté smrti, ale nakonec všechny přemůžou. A z té radosti dostanou okamžitě chuť na sex. A co na tom, že jsou oba zpocení, špinaví, tváře i tělo jim pokrývá střelný prach… Jenže v reálném životě dává většina lidí přednost sexu s někým, kdo je čistý, umytý a voní.

A stejně nereálné je i to, co následuje ve filmu po sexu. Ti dva se na sebe většinou zamilovaně podívají, políbí se, obejmou a usnou jeden druhému v náručí. „Po sexu se nemusí nikdo utírat a chodit na záchod. Jen se otočí a spí?!“ upozorňuje gynekoložka Kamila Žižková s tím, že ona tedy vždy běží do sprchy nebo na WC.

Foto: BGStock72, Shutterstock.com

Krásní lidé, dokonalá těla a neuvěřitelný sexuální soulad hned napoprvé. A bez předehry! Foto: BGStock72, Shutterstock.com

5. Sex jako řešení všeho

A na závěr varování ještě před jedním nereálným aspektem filmového sexu, který byste do skutečného života neměli vpustit. Mnohdy to totiž na obrazovce vypadá tak, že vášnivý a kvalitní sex je lék na všechny možné vztahové trable. Jakákoli hádka, neshoda, nedorozumění končí ve chvíli, kdy ty dva přemůže vášeň a pomilují se. Pak je najednou vše zapomenuto.

Jenže v reálném životě to takhle rozhodně nefunguje, sex je v takovém případě jen jiný způsob, jak na chvíli schovat problém za skříň. Ale pořád někde je, nevyřešený, bobtnající, schovaný do chvíle, než zase zaútočí – a často s ještě větší razancí. Problémy ve vztahu je potřeba řešit, komunikovat o nich, hledat kompromisy a vytvářet dohody, ne se je snažit umlčet sexem.

Z některých filmů navíc snadno nabydete dojmu, že pořádně si užívat sex mohou jen přitažliví lidé. Je to pravda? Mají krásní lidé lepší sex? Kdepak, atraktivita vám v posteli nepomůže!

Související témata:
Béčkové filmy

Načítám