Hlavní obsah

Jennifer Aniston prozradila, čím jí Nicole Kidman nejvíc pomohla, když jí bylo nejhůř

Foto: Steve Granitz, River Callaway, Gettyimages.com

Foto: Steve Granitz, River Callaway, Gettyimages.com

Těžké časy se nevyhýbají ani světovým celebritám, jakkoli jsou krásné a úspěšné a užívají si slávy i pomyslného pozlátka. Herečka Jennifer Aniston prozradila veřejnosti, jak moc jí v době, kdy se cítila psychicky na dně, pomohla její dlouholetá kamarádka Nicole Kidman.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Některá přátelství trvají jen krátce, ta opravdová jsou ale na celý život. Jak to mají hollywoodské krásky, které se pohybují ve vysoce konkurenčním a nelítostném prostředí filmového průmyslu, kde mnohdy panuje závist a intrikánství? Jennifer Aniston a Nicole Kidman si svého přátelství, jež trvá už spoustu let, velmi cení a jak obě dámy svorně tvrdí, je jedna pro druhou nepostradatelná.

Kamarádky Jennifer a Nicole

Málokdo by hádal, že ztřeštěná Rachel ze seriálu Přátelé oslavila už 55. narozeniny. S Nicole se Jennifer poprvé setkala před 20 lety na večírku při předávání Zlatých glóbů a okamžitě si padly do oka, prozradila nedávno pro magazín The Hollywood Reporter. V rámci diskuse se společně s dalšími ikonami Hollywoodu, jako je Jodie Foster, Brie Larson nebo Naomi Watts, zamýšlely nad významem a sílou ženského přátelství.

Vzpomínám si, jak jsem potkala velmi vysokou, nádhernou ženu, která tam postávala se svou matkou a otcem. Zůstala jsem úplně ohromená, byla velmi okouzlující, milá a laskavá. Okamžitě jsem si ji zamilovala. V průběhu let jsme se pak čas od času potkávaly a udržovaly kontakt. Ale nakonec to byl kolega Adam Sandler, který nás dal dohromady,“ prozradila Aniston (přítelkyně se z nich staly na Havaji při natáčení komedie Zkus mě rozesmát z roku 2011). „Nedokážu si představit, že bych kdy tančila tanec hula hula s jinou ženou,“ dodala ještě.

Síla ženského přátelství

Aniston přidala i dojemnou vzpomínku, jak velkou oporou jí Kidman byla ve chvílích, kdy se cítila na dně a trápily ji úzkosti. „Mít opravdovou přítelkyni je výhra v loterii, diamant, který je třeba hýčkat. Navždy budu Nicole vděčná za to, že tu pro mě byla ve chvílích, kdy jsem potřebovala podporu, objetí a pochopení. Kdykoli jsem jí mohla zavolat, vyplakat se. Přátelství se ve filmovém světě příliš nedaří, a i když to tak na první pohled možná nevypadá, herečky žijí mnohdy velmi izolovaně od okolního světa.“

Nicole Kidman zase řekla na adresu Jennifer: „Zbožňuju její smysl pro humor, umí být neuvěřitelně zábavná a vtipná. Její komediální talent je dechberoucí.“

Foto: John Shearer , Gettyimages.com

Zbožňuju její smysl pro humor, říká o Jennifer Aniston její dlouholetá kamarádka Nicole KidmanFoto: John Shearer , Gettyimages.com

Brie Larson z filmu Captain Marvel

Slavné ženy se shodly, že v rámci své profese se občas cítí pod neúnosným tlakem. „Některé role pro mě představují neuvěřitelnou emocionální zátěž. Je přirozené, že se snažím sblížit s některou kolegyní, spojení ženské síly má neuvěřitelnou moc a pomáhá vyrovnat se s psychickými trabli,“ prozradila například Brie Larson, hlavní hrdinka filmu Captain Marvel.

Nicole Kidman jí přitakává: „Ano, naše práce je leckdy velmi intenzivní a náročná na psychiku, musíte být odolní a nenechat se semlít. Jenže je to prostě tak, že ‚show must go on‘, musíme pracovat dál, nikoho nezajímá, že se zrovna necítíme dobře nebo jsme vyčerpané. Fungujeme zkrátka jako stroje, děláme to, co se po nás požaduje, na nějaké velké rýpání se v duševním rozpoložení není čas a prostor.“

Podpora druhých je důležitá

Herečky prozradily, že vzájemná podpora a souznění je pro ně extrémně důležité. „Stačí, když vás někdo vyslechne, poplácá po zádech, obejme a řekne, že bude všechno v pořádku. Nebo si prostě společně zajdete na masáž. Občas se nás někdo zeptá, zda na sebe nežárlíme, to je ale naprostý nesmysl. Ne, nežárlíme, přejeme si štěstí a úspěch pro sebe i tu druhou,“ tvrdí společně.

Načítám