Hlavní obsah

StarDance startuje. Svoje těla dnes roztančí Blažek, Hartl, Paulová, Vondráčková a další

Foto: Česká televize/ Jaroslav Fikota

Foto: Česká televize/ Jaroslav Fikota

Tvrdá dřina, mozoly, puchýře, modřiny a hektolitry potu. To je realita posledních několika měsíců známých osobností, které si zatančí v letošní StarDance. A teď se ukáže, komu se dřina vyplatila a komu byly hodiny a hodiny tréninků k ničemu. Televizní taneční soutěž totiž startuje už v sobotu 12. října.

Článek

Tuhle sobotu odstartuje 13. ročník taneční soutěže České televize StarDance a konečně se ukáže, která ze slavných osobností má rytmus v těle. Tohle je kompletní sestava VIP osobností a jejich profesionálních protějšků, kteří se utkají na tanečním parketu.

Soutěžící ženy ve StarDance

Mezi tanečnice-amatérky patří

S kým budou tančit, s jakými profesionálními tanečníky je spárovali? Martě Dancingerové byl přidělen Martin Prágr, jehož partnerkami byly v předešlém díle například Iva Kubelková, Simona Babčáková či Gabriela Soukalová. „S Martou bude velká sranda. Doufám, že ji nadchne nějaká zábavná cha-cha nebo něco v sambě,“ řekl před časem Prágr.

Jana Paulová si zatančí s Robinem Ondráčkem, který se StarDance účastnil zatím jen dvakrát. Parťákem kickboxerky Martiny Ptáčkové se stal Dominik Vodička, který soutěž už dvakrát vyhrál, a to v roce 2019, kdy si vytančil zlato s herečkou Veronikou Khek Kubařovou, a loni, když získal první místo s Darijou Pavlovičovou.

Kuchařka a influencerka Chili Ta si vylosovala Jakuba Mazůcha, který loni tančil se snowboardistkou Evou Adamczykovou a skončili druzí. A Lucie Vondráčková? Ta si zatančí s Lukášem Bartuňkem, který byl ve StarDance sice jen jednou, ale zase má zkušenosti z taneční soutěže v USA.

Soutěžící muži ve StarDance

Mezi mužské tanečníky-amatéry patří

Filip Blažek si zatančí s Adrianou Maškovou, která v minulosti tančila s hercem Miroslavem Hanušem a loni s cukrářem Josefem Maršálkem. Ten nepatřil k nejtalentovanějším tanečníkům, tak to bude mít třeba letos s Blažkem snazší, i když on sám moc optimismem nehýří. Jeho hlavní ambicí je, aby to Adrianě moc nekazil. A na jaký tanec se herec těší nejvíc? „Asi na ten, který zvládnu,“ řekl Filip s trochou nadsázky.

Patrik Hartl je proslulý svým smyslem pro humor a hlavně nakažlivým smíchem. A v soutěži se protančí a snad i prosměje po boku Terezy Pruckové. Ta je ve StarDance už popáté, takže zkušenosti jí rozhodně nechybí.

Na Oskara Hese možná spousta lidí sází, koneckonců jeho otec byl slavný choreograf a tanečník Richard Hes, v devadesátkách zakladatel převratné skupiny Uno. Jeho taneční partnerkou je Kateřina Bartuněk Hrstková, která byla i v loňské StarDance a s kajakářem Vavřincem Hradílkem skončila třetí.

Nejúspěšnější cyklista paralympijské historie Jiří Ježek (má doma celkem 11 medailí, z toho šest zlatých) bude tančit se sympatickou Lenkou Norou Návorkovou, ta se v soutěži objeví počtvrté. Poledním VIP pánem je zpěvák Ondřej Ruml, jeho 190 cm výšky bude krotit Andrea Třeštiková. S vysokými muži má už zkušenosti, v osmé řadě totiž tančila s hercem Romanem Zachem, který měří přes dva metry.

Prohlédněte si všechny letošní páry:

Jste fanoušky této taneční soutěže? To vás určitě nezaskočí náš kvíz: Jak dobře znáte StarDance? Zabrousíme do historie i do doby, kdy se měnil počet soutěžících

Načítám