Hlavní obsah

Slavní muži v Cannes: Zamilovaný Richard Gere, Nicolas Cage bez manželky a rozvedený Costner

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Zaostřeno na tři muže ve smokingu! Svět žije festivalem v Cannes. Poslední dny byl v centru dění Kevin Costner, který zaujal svým novým westernem, vřelého přijetí se dočkal i nový film Nicolase Cage a na červeném koberci se prošel i Richard Gere.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

77. ročník filmového festivalu v Cannes je v plném proudu. Nádherná móda, filmy a na červeném koberci se prochází ta největší jména Hollywoodu, jako třeba Kevin Costner, Richard Gere nebo Nicolas Cage. Co je u nich nového na pracovním poli, kdo je nově rozvedený, kdo stále zamilovaný a kdo dorazil bez manželky?

Kevin Costner

Kevin Costner (69) si užil v Cannes sedmiminutový potlesk vestoje za svůj nový snímek z Divokého západu. Film Horizont: Americká sága se dočkal vřelého přijetí od publika, až ho to dojalo k slzám. Costner si zahrál hlavní roli, ale na starosti měl i režii nového westernu. A slíbil další tři pokračování.

V českých kinech se na tříhodinový film můžete těšit od 27. června a vedle Costnera uvidíte i herečku Siennu Miller nebo Sama Worthingtona, hvězdu Avataru. Mezitím si můžete čekání zkrátit díky seriálu Yellowstone (2018), kde hraje Costner kovboje Johna Duttona. Za roli si odnesl i Zlatý glóbus.

Na pracovním poli zažívá renesanci, v osobním životě se mu už tolik nedaří. Nedávno finalizoval rozvod s Christine Baumgartner, se kterou žil téměř 20 let. Spolu mají tři děti, další tři potomky má herec se Cindy Silvou, se kterou byl ženatý v letech 1978–1994. Ještě jednoho syna má pak s Bridget Rooney, s tou žil po jeho prvním rozvodu. Pět z jeho sedmi dětí ho také doprovodilo letos na červený koberec v Cannes, což uvidíte níže ve fotogalerii!

Nicolas Cage

V prosinci 2023 se herec nechal slyšet pro Vanity Fair, že plánuje natočit už jen tři čtyři filmy, ale zatím to nevypadá, že by se z filmového světa stahoval. Naopak se mu teď velmi daří. Na festivalu v Cannes si nenechal ujít premiéru svého nového filmu The Surfer, thrilleru odehrávajícího se v Austrálii, za který také získal několikaminutový standing ovation. Úspěch zaznamenal i díky komediálnímu filmu z loňska To se mi snad zdá, mluví se o jeho životním hereckém výkonu.

Nicolas Cage (60) se chce v budoucnu věnovat hlavně své rodině. I když se často objevuje na červeném koberci sólo, v osobním životě se mu daří. Je popáté ženatý – s Japonkou Riko Shibata – a před dvěma lety se stal trojnásobným otcem. Předtím byl ženatý s Erikou Koike, kterou si vzal v roce 2019, nicméně jen čtyři dny před obřadem požádali o anulaci. V minulosti byl také dva roky v manželství s Lisou Marie Presley.

Richard Gere

První rytíř nebo Edward z Pretty Woman se ani v 74 letech nechystá pověsit herectví na hřebík. V Cannes rozdával úsměvy na každou stranu a přijel představit nejnovější snímek Oh, Canada. Richard Gere hraje umírajícího filmového dokumentaristu, který vzpomíná na svůj život. S režisérem snímku Paulem Schraderem se setkávají po více než 40 letech – naposledy spolu pracovali na Americkém gigolovi (1980).

Na červený koberec dorazil jednou po boku filmových kolegů, podruhé v doprovodu své v pořadí třetí manželky. Jeho vyvolenou je španělská publicistka a aktivistka Alejandra Silva, která je o 33 let mladší.

Jeho první manželkou se stala v roce 1991 supermodelka Cindy Crawford a rozvedli se o čtyři roky později. Pak žil 14 let v manželství s herečkou Carey Lowell, s níž má dva syny. Rozvedli se v roce 2016 a herec skočil do chomoutu potřetí jen o dva roky později.

Načítám