Hlavní obsah

7 nápadů na stylové jarní outfity. Zkuste to s barevným sakem, denimem nebo saténovou sukní

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Jestli je móda vaší oblíbenou disciplínou, jste tady správně. Ukážeme vám několik jarních outfitů, kterými se můžete inspirovat a případně je přidat do svého vlastního módního repertoáru. Zamilujete se do spojení barevného saka a lněných kalhot, nebo se začnete poohlížet po saténových sukních?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pokud jste v posledních týdnech stihly vystřílet většinu oblíbených outfitů, můžete se inspirovat jarními sestavami, na které nedají dopustit módní influencerky a ikony. A ačkoli u každého looku najdete i tipy na podobné kousky, nemusíte je samozřejmě přebírat do posledního detailu a skupovat je komplet. Vycházejte z kousků, které už doma máte a nechte se vést vlastním stylem.

Najdete-li mezi následujícími looky takový, který byste si samy rády vyzkoušely, doporučujeme fotku uložit do telefonu nebo počítače. Inspirativní složka je jako stvořená pro dny, kdy máte chuť experimentovat. Můžeme začít?

Barevné sako & lněné kalhoty

Barevné sako je kouskem, který se dá bez váhání doporučit plošně všem ženám. Hodit se totiž bude jak těm, které chodí sedm dní v týdnu v džínách, tak i milovnicím šatů a sukní. Navíc si můžete vybrat odstín, který je blízký vašemu srdci, a podobně si můžete vyhrát i se střihem. A jaká je naše oblíbená jarní kombinace s barevným sakem, vynecháme-li obligátní spojení s džíny? S pohodlnými lněnými kalhotami.

Úpletové šaty

Velkým hitem letošní sezony jsou také úpletové šaty, které si můžete pořídit ve variantě s dlouhým rukávem, ale také jen na ramínka. Nejvíce se přitom daří ažurovým kouskům, tj. s prolámanými vzory, které jsou velmi efektní. K delším šatům, které jsou momentálně trendy, můžete přidat jemné sandálky, ale klidně i balerínky, tenisky nebo odvážné boty v kovbojském stylu.

Pohodlný kalhotový kostým

Pokud ho ještě nemáte, v nejbližší době to napravte. Kalhotové kostýmy ušly dlouhou cestu a dnes jsou přirozenou součástí každodenního ležérního stylu. Vyzkoušejte kousky v příjemně volnějším střihu, místo lodiček k nim přidejte třeba balerínky a nezapomeňte na trendy doplňky, které celek dotáhnou.

Double denim

Milujete denim? Pokud se chcete vyhnout módní klasice, jakou jsou například džíny s bílou košilí, zkuste si poskládat outfit s dvojitou džínovinou. K oblíbeným modrým kalhotám můžete přidat lehkou džínovou košili, ale klidně i nápaditou vestu s páskem. Podpatky vám ukázkově prodlouží nohy, vsadit ale můžete také na ploché sandálky. A mimochodem, nezapomeňte, že denimu sluší barvy – kabelka ve výrazném odstínu bude vždycky skvěle fungovat.

Jako Carrie

Pokud v sobě máte kousek Carrie Bradshaw a hledáte tip na něco zábavného, tohle je pro vás. Vytáhněte z šatníku (klidně i partnerova) oversized košili, přidejte krátké šortky (případně i sukni) a košili podržte řetízkovým páskem. Pak už jen stačí přidat dostatečně výrazné doplňky – třeba světle růžovou kabelku a zlaté boty. Pokud si netroufáte přímo na zlaté kozačky, klidně je vyměňte za stejně barevné, jemnější sandálky.

Trendy saténová sukně

Obrovským trendem sezony jsou i saténové sukně, které najdete nejčastěji v midi a prodloužených délkách. Pokud do nich půjdete, kombinujte je s jednoduchými topy – třeba s jemným úpletem se srdíčkovým dekoltem, ale klidně i tílkem, přes které můžete dle chuti přehodit sako. Ideální obuví jsou odlehčené sandálky, jež mohou být jak na podpatku, tak i bez.

TIP: Saténová sukně je velmi efektní, ale zároveň i nelítostná – pokud prozrazuje něco, co prozradit nechcete, nebojte se pod ni obléknout stahovací kalhotky nebo body, které stáhnou oblast břicha, pro vyhlazení stehen pak můžete použít stahovací šortky. Pozor, vše musí být bezešvé – jen tak nepůjde prádlo pod lehoučkým materiálem vidět.

Kardigan jako od babičky

Pokud vás baví francouzský vibe, inspirujte se ikonou Jeanne Damas, která není jen influencerka, ale i zakladatelka a kreativní duše módní značky Rouje. Ta spárovala kalhoty s jemným proužkem, které by leckdo mohl obvinit z toho, že jsou nudné, s trendy kardiganem, jenž vypadá jako ručně pletený nebo háčkovaný. Klíčové jsou v tomto případě doplňky, se kterými bude celek vypadat současnější – třeba trendy slaměný košíček (nebo jako v tomto případ bucket bag) či boty se síťovinou.

Načítám