Hlavní obsah

Korejská kosmetika je hit. Testovaly jsme hydratační a anti-age krémy na obličej

Foto: Beauty Agent Studio, Shutterstock.com

Foto: Beauty Agent Studio, Shutterstock.com

V redakci se můžeme pyšnit krásnou pletí. Máme za sebou totiž testování korejské kosmetiky, konkrétně hydratačních a anti-age krémů na den i noc. Přečtěte si naše dojmy!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Trpíte na suchou pleť, která má mdlý tón a chybí jí elasticita? Chce to očividně zvolit krémy, jež pokožku dokážou intenzivně hydratovat a omladit. Inspirujte se u Korejek.

Pojem K-Beauty zaštiťuje korejskou kosmetiku a skincare postupy. V současnosti je to velký hit a není divu - když se podíváte na korejské ženy, jejich pleť je naprosto perfektní! Zakládají si na důkladném dvoufázovém čištění, používání účinných sér, krémů a masek. Jejich denní rutina se skládá z deseti kroků a nejdůležitějším jmenovatelem je hydratace pleti. V redakci jsme zkoušely korejské pleťové krémy, které lze používat ve dne i v noci. Jejich složení je opravdu nabité. A naše pleť po testování také!

S růží

Foto: Archiv firmy

Hydratační a zpevňující krém PureHeals Rose, 545 Kč (50 ml), prodává HebeFoto: Archiv firmy

Lucie Š., redaktorka:

Pleť je potřeba hydratovat, a to zvládá tento krém bezvadně. Jeho předností je obsah růže damašské, takže večerní skincare rituál je pro mě velmi příjemný. Růže dokáže pokožku posilovat a často je součástí anti-age přípravků. Dále krém obsahuje niacinamid, který je mým hrdinou už nějakou tu dobu. Zjistila jsem totiž, že mi skvěle funguje na sjednocení pleti a proti nedokonalostem celkově. Krém pleť potěší i peptidy, které účinkují na vypnutí pleti a podporují tvorbu kolagenu.

Pocitově je krém hutnější a dávám si ho zejména na noc, kdy pleť regeneruje a nevadí mi silnější vrstva. V balení je navíc špachtle k nabírání krému, takže si do něj nezanesete nečistoty. Nemám co vytknout!

S hlemýždím slizem

Foto: Archiv firmy

Obnovující krém s hlemýždím slizem COSRX Advanced Snail, 675 Kč (100 ml) prodává e-shop Korean kosmetikaFoto: Archiv firmy

Tereza Š., redaktorka:

Možná vám zní hlemýždí sliz všelijak, ale jeho předností je obsah kolagenu a vitaminu C, což se pro unavenou a dehydratovanou pleť hodí. Celkově je krém určený pro pokrytí všech požadavků - hydratace, sjednocení, vyhlazení vrásek i posílení kožní bariéry díky obsahu panthenolu. Je vhodný pro všechny typy pleti, a i když je jeho složení nabité hydratačními složkami, nemá těžkou konzistenci a do pleti se krásně vstřebává. S pletí nemám moc velké problémy, ale po jeho používání je vidět, že je pružnější a díky dostatku hydratace i zářivější.

S kaviárem

Foto: Archiv firmy

Krém proti vráskám Bergamo Luxury Caviar, 244 Kč (50 ml), prodává HebeFoto: Archiv firmy

Renata, redaktorka:

Krém jsem používala zatím asi 8 týdnů a musím říct, že ho od prvního namazání mám moc ráda. Roztírá se velmi snadno, rychle se vpíjí do pokožky a ta je po něm jemnější a přijde mi opravdu lépe hydratovaná. Jelikož mám citlivou pleť, obávám se každé novinky, ale tento krém je naprosto v pohodě i pro ni. Také mám zkušenost, že se „nehádá“ s make-upem, takže ho ráno lze v klidu použít před líčením. Za mne tedy skvělý výrobek, který si moc ráda pořídím i do budoucna.

Rýžové otruby a ženšen

Foto: Archiv firmy

Intenzivní hydratační krém Beauty of Joseon Dynasty Cream, 598 Kč (50 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Hanka, editorka:

S korejskou kosmetikou už nějaké zkušenosti mám a vždy velmi pozitivní. Krém Beauty Of Joseon Dynasty jen potvrdil to, co se o ní říká: Že opravdu funguje! Mám velmi suchou a citlivou pleť a právě pro tu je krém primárně určen. Nemusí se ho bát ale ani majitelky mastnější pleti, protože umí také korigovat tvorbu mazu. Mně dodal celodenní hydrataci, pocit jemnější a vyhlazenější tváře a komfortu bez podráždění. Používám ho ráno i večer v kombinaci se svým oblíbeným sérem a jsem nadšená!

Obsahuje vodu z rýžových otrub, bohatou na vitaminy, minerály, vodu z kořene ženšenu, který je jakýmsi elixírem mládí, skvalan pro hydrataci a niacinamid, jenž reguluje tvorbu mazu. Je vhodný i jako podklad pod make-up. Vzhledem k přijatelné ceně zůstanu krému Beauty Of Joseon Dynasty věrná i po skončení testování.

S minerální vodou a quinoou

Foto: Archiv firmy

Hydratační krém Laneige Water Bank, 980 Kč (50 ml), prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Jana, redaktorka:

Tenhle krém mi vyloženě sedl, je to přesně ten typ produktů, který mám ráda. Určitě jsem ho neměla naposledy. Hydrataci zvládá opravdu skvěle a pleť je po jeho použití heboučká. Má lehkou, skoro až gelovou konzistenci a skvěle se vsakuje, což z něj dělá ideálního parťáka i pro majitelky mastnější nebo smíšené pleti. Pleti dodá minerály a vitaminy a díky výtažkům z quinoy posiluje kožní bariéru.

Načítám