Hlavní obsah

Jak prodloužit milování? Obohaťte svůj sexuální život o účinné zpomalovací techniky!

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Problém, který řeší většina párů v posteli, je jasný - buď je sex moc pomalý, nebo naopak rychlý. Jak se naučit lépe rozvíjet vnímavost svého i partnerova těla? Obohaťte svůj milostný repertoár o zpomalovací techniky. Stanou se z vás ještě vášnivější milenci!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Asi všichni se shodneme, že délka sexu se odvíjí od nálady. Jednou vás dokáže rozparádit vášnivá „rychlovka“ a jindy máte zase tendenci pohlavní styk prodlužovat. Proč? Britský sexuální poradce Glenn Wilson z londýnského Institutu psychiatrie říká, že neuspěchané milování má svůj účel. „Jeho smyslem je sdílet myšlenky a reakce partnera a vnímat jeho potřeby a pocity,“ popisuje s tím, že chcete-li si milování protáhnout, je nejlepší cestou rozšířit si zkušenosti nejen v prodlužování vlastního sexu, ale i v prodlužování toho, co mu předchází, a toho, co po něm následuje.

Co můžete udělat jako první?

Vhodné je velmi pomalé svlékání šatů nebo společná koupel před pohlavním stykem. Nejenže budete vonět a dobře se cítit, ale zároveň přijdete na to, že voda, mýdlo a šampon napomohou k tomu, aby vaše ruce po těle partnera snadno klouzaly. Významné jsou taktéž techniky rtů.

„Nejdůvěrnější a nejdráždivější činností při předehře je líbání milence či milenky na erotogenních zónách. Začněte s líbáním na nohou. Potom se snažte, aby se váš partner úplně uvolnil, a líbejte a lízejte ho po celém těle,“ doporučuje odborník.

Výměna informací na sexy úrovni

Mocnými polibky zasypejte oblast podkolenní. Pokračujte podél nohou směrem vzhůru, na vnitřní stranu stehen. Přiložte svůj obličej přímo k partnerovým stehnům a přitiskněte na ně své rty. S prudkými a silnými polibky vnikněte ústy mezi hýždě. „Nechte svůj jazyk, ať si najde cestu podél partnerovy páteře, na šíji střídejte měkké polibky s pevnými a pomazlete se s jeho ušními lalůčky,“ doporučuje ještě Glenn Wilson. A co když už je milování ve fázi, že partner vzrušením supí jako lokomotiva?

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Erotogenní zóny a jejich dráždění dostanou vašeho partnera do varuFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

Přijímání pozornosti

Můžete jemně mačkat a třít muže na penisu a varlatech, zvláště na žaludu a uzdičce, tkáni na hraně na spodní straně žaludu. Tím milování ještě o pár chvil „natáhnete“. Aby milenec nezahálel, můžete ho požádat o malou protislužbu. Ať vám mírně tře poštěváček. Nebo vsune prst dovnitř a dlaň s ohnutým palcem přitiskne na Venušin pahorek. Tímto způsobem byste se měli sladit. Každopádně při začátku milování se snažte, aby fáze vzrušení trvala co možná nejdéle. „Sledujte se a poslouchejte navzájem své reakce, a především svému partnerovi oznamte, až se vzrušení vystupňuje natolik, že už se nebudete moci udržet,“ uzavírá jeden z nejčastěji citovaných britských psychologů.

Náhlé problémy v ráji

Což o to, chuť by byla, ovšem partner je pořád nějak napřed a i přes vaši veškerou snahu zpomalit tempo milování vzdychá nad předčasnou ejakulací? Pak zbystřete. Nejen americký sexuální poradce Paul Joannides varuje před stále častějším jevem. Někteří muži vedou dlouhé roky zcela uspokojivý sexuální život bez nejmenších náznaků předčasné ejakulace, ale najednou s hrůzou zjistí, že orgasmus nastává stále rychleji bez ohledu na vámi naučené hmaty, chvaty a „brzdicí pokusy“. „Pak není od věci nechat vyšetřit prostatu. I slabé podráždění předstojné žlázy, způsobené například infekcí, zapůsobí na váš organismus tak, že si myslí, že se mu dostalo mnohem štědřejší dávky erotické stimulace než ve skutečnosti,“ upozorňuje Paul Joannides a ještě dodává, že v některých případech se může jednat i o neurologické potíže.

Načítám