Hlavní obsah

Móda 50+: 5 letních outfitů, které sluší ženám v každém věku. Od lehkých šortek až po košilové šaty

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Růžový komplet se šortkami, pouzdrová sukně nebo košilové šaty v jemném meruňkovém odstínu. V letních kolekcích se skrývá množství módních lákadel, která vám budou slušet bez ohledu na věk. Které outfity byste si pustily k tělu?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Vnímat módní trendy se vyplatí i v případě, že už vám dávno není dvacet. Můžete si z nich totiž vybrat to své a implementovat to do oblíbeného základu. Které kousky sluší ženám v každém věku? Prohlédněte si módní inspiraci, již vytvořila stylistka Irena Vokrojová.

Sako plus šortky

Nejzásadnějším kusem (respektive kusy, protože jde o dva díly) sezony je bezesporu kostým. A když je ještě k tomu pěkně barevný, tím lépe. Pořídit si můžete kalhotovou variantu, v letních měsících ale určitě oceníte i zkrácený kostým se šortkami. V nových kolekcích najdete mnoho modelů s délkou těsně nad kolena, takže rozhodně nebudete odkázané jen na minikraťásky.

Zaměřeno na sukně

Nepostradatelnou součástí letního šatníku jsou i sukně, a třebaže letošní rok přeje minidélkám, soustřeďte se na výběr sukně podle typu postavy a řiďte se přitom osobními preferencemi. I tady se přimluvíme za barvy, které teplotně příznivější polovině roku zkrátka sluší. Co říkáte třeba na světlounce fialovou sukni s vyšším pasem, doplněnou o lehkou vzorovanou halenku?

Zvonáče a košile

Máte slabost pro džíny? Je snadné zůstávat u toho, co znáte a co funguje, zkuste ale někdy vystoupit z komfortní zóny a vyzkoušejte střihy, po kterých jste doposud jen pokukovaly. Třeba džíny se zvonovými nohavicemi, které byly módní hit v 70. letech. K nim můžete přidat třeba romantickou košili s nabíranými rukávy a trendy žabičkováním.

Šaty, které padnou všem

Košilové šaty patří k několika málo módním kusům, které se dají vměstnat do každého šatníku. Díky svému střihu s přizpůsobitelným páskem lichotí nejrůznějším typům postavy. A až vás omrzí, můžete je rozepnout a použít podobně jako dlouhý kardigan. A co vám ještě stylistka Irena Vokrojová na léto doporučí? Barevné sandálky, které oživí každý outfit.

Pusťte se do proužků

Letní módě sluší vzory a nejvíce pozornosti se jako tradičně dává proužkům. A nenosí se jen ty horizontální, ale i svislé, které mají moc postavu opticky prodloužit. Dopřát si je můžete na kalhotách a lehkém sáčku a klidně i na obou kouscích najednou. Příjemný komplet si navíc vystačí i s botami bez podpatku.

Náš tým

  • Foto – Eva Malúšová
  • Modelka – Markéta R. (Agents Model Management)
  • Styling – Irena Vokrojová
  • Vizáž – Jana Zimandlová

Za zařízení prostoru k focení děkujeme vile Bella Vista Lipno, Frýdava 181, Přední Výtoň, www.bellavistalipno.cz.

Načítám