Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno. Brambory, mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na větší kusy. V hrnci nechte rozpustit máslo a nechte na něm orestovat cibuli. Po chvíli přidejte kořenovou zeleninu a opečte ji.
02.
Vmíchejte špetku mletého kmínu, muškátového oříšku, promíchejte a zalejte vývarem. Do polévky přidejte rozmarýn, tymián, na kousky nakrájenou rybu a přiveďte k varu. Vařte, dokud není zelenina měkká.
03.
Mezitím pomocí vykrajovátek vytvořte z toustových chlebů různé vánoční tvary a opečte je na suché pánvi dozlatova. Z polévky odeberte kousek zeleniny a ryby na zdobení. Zbytek rozmixujte. Podle potřeby osolte a opepřete.
04.
Polévku rozdělte na talíře, ozdobte toustem, kouskem ryby, bylinkami a podávejte.
Ještě se, jen tak pro inspiraci, mrkněte na recept na vegetariánský bramborový salát nebo netradiční vánoční menu s rizotem a krevetami.