Článek
Jak jim říkáte vy? Vosí úly nebo včelí hnízda? Nebo dokonce ještě nějak jinak?
Postup přípravy vosích hnízd
01.
Piškoty umelte v robotu nebo nastrouhejte na jemném struhadle. Dejte do mísy a přidejte změklé máslo, cukr (trochu nechte stranou na vysypávání formičky), semínka vanilkového lusku, rum, kakao. Vše důkladně propracujte. Pokud je směs drobivá, můžete přidat pár lžic mléka.
Recepty na nejlepší cukroví
02.
Formičku na vosí hnízdo vysypte trochou moučkového cukru a vložte kousek těsta. Koncem vařečky udělejte důlek a hnízdo vyklopte. Takto pokračujte, tvořte hnízda, dokud nespotřebujete celé těsto.
03.
Do důlku nalijte trochu vaječného koňaku a přimáčkněte piškot. Nemusíte se bát, že koňak vyteče, piškot tekutinu zachytí, trochu se nasákne a bude dobře držet na místě.
04.
Vosí hnízda skládejte na rovnou podložku (na plech, pečicí papír, do krabice). Pro vylepšení je můžete ještě namočit v čokoládové polevě.
Další recepty na vosí hnízda
I když někteří z vás nedáte dopustit na tradiční verzi z kakaové hmoty a náplní z poctivého domácího vaječňáku, zkuste letos rodinu překvapit něčím novým. Zkusit můžete vosí hnízda s marcipánem, pistáciová hnízda nebo úly s pomerančovým želé.
Tradice praví, že na vánočním stole by mělo být sedm druhů cukroví. Které kromě vosích hnízd ještě upéct?
Největší klasikou jsou vedle včelích úlů samozřejmě také vánoční perníčky, linecké cukroví a vanilkové rohlíčky. Na oblíbenosti ale neztrácí ani kokosové kuličky Rafaelo, rumové koule nebo tradiční pracny.