Hlavní obsah
3,1
(169)
Foto: AS Food studio, Shutterstock.com

Foto: AS Food studio, Shutterstock.com

Pro všechny, kdo milují houby, tu máme velmi snadný, ale zato vynikající recept. Na tuhle smaženici nikdo z vaší rodiny nezapomene. Věřte, že ji nebudete připravovat pouze jednou...

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce sádla
  • 1 ks cibule
  • 500 g čerstvých hub
  • 2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce pšeničné krupice
  • 3 ks vejce
Článek

Postup

01.

Sádlo rozehřejte v kastrolu a osmahněte na něm nahrubo nakrájenou cibuli.

02.

Přidejte pokrájené houby, kmín, sůl, pepř a krupici a nechte podusit. Houby pustí dostatek vody samy, takže je nemusíte podlévat.

03.

Vejce prošlehejte, vlijte k měkkým houbám a nechte chvíli stát. Pak promíchejte, stáhněte z plotny a podle potřeby moment počkejte, až smaženice dojde.

04.

Podávejte ihned, nejlépe s čerstvým chlebem.

A jaký je ten váš recept na houbovou smaženici? Hlavně si dejte pozor, abyste měli opravdu jen jedlé houby!

Související témata:

Načítám