Článek
Postup
01.
Hovězí maso s kostí (nebo kousek kližky či krku, prostě cokoliv vhodného na polévku) zalijte studenou vodou a vařte na mírném plameni aspoň 90 minut. Hotový vývar sceďte a vychladlé maso později nakrájejte na kostičky.
02.
Na sádle zpěňte jemně nakrájenou cibuli. Přidejte hladkou mouku, sůl, kmín, sladkou papriku a utřený česnek a zasmahněte jíšku. Jakmile se koření rozvoní, je hotovo. Zalijte horkým scezeným vývarem, přidejte předvařené, na nudličky pokrájené dršťky a asi 20 minut provařte.
03.
Do horké polévky dejte prohřát pokrájené maso a zasypte majoránkou (jen aby se spařila). Horkou polévku podávejte ideálně s rohlíkem či houskou.
Tip
Jestli se bez nich neobejdete, můžete do vody přidat i nové koření, celý pepř a bobkový list, není to ale nezbytně nutné.
Co vy? Máte rádi dršťky, nebo se jim raději obloukem vyhnete?