Článek
K rozpuštěné čokoládě můžete před šleháním přidat špetku chilli, kardamomu, skořice, vanilky nebo k ní přilít trochu silného mátového čaje, případně čaje Earl Grey, kapku rumu či jiného likéru. Je to jen na vás.
Postup
01.
Připravte si velkou mísu naplněnou studenou vodou a ledem a vložte do ní menší misku, ve které budete za chvíli šlehat pěnu.
02.
V kastrůlku rozpusťte na kostičky nalámanou kvalitní hořkou čokoládu a 180 ml vody. Video: 3 způsoby, jak rozpustit čokoládu
03.
Do menší misky, která je napůl ponořena ve větší míse s vodou a ledem (viz krok 1), nalijte rozpuštěnou čokoládu. Elektrickým šlehačem ji teď asi 5 minut šlehejte do pěny. Přitom ale dejte pozor, abyste čokoládu nepřešlehali. Pokud se to stane a příliš zatuhne, klidně ji znovu rozehřejte (jde to i v mikrovlnné troubě).
04.
Pěnu rozdělte do 4 skleniček a ihned servírujte. Anebo ji nechte odležet pár hodin v chladničce, než na ni přijde čas. Můžete ji ozdobit čerstvým ovocem, šlehačkou, malou sušenkou, kápnout na ni likér...
Se dvěma surovinami se dají dělat divy:
Podívejte se na další recepty na sladké dobroty jen ze 2 surovin!