Článek
Postup
01.
Brusinky zalijte amarettem nebo rumem a buď je takto nechte naložené několik hodin, nebo je přiveďte k varu (na plotně nebo v mikrovlnné troubě), aby rychleji nabobtnaly.
02.
Těsto rozbalte, podélně si na něm naznačte třetiny a na prostřední rozložte vločky, na kousky pokrájené hrušky smíchané s cukrem a skořicí, brusinky a hoblinky másla.
03.
Závin pak buď klasicky zabalte, nebo jako já boční části těsta šikmo nařezejte ostrým nožem na asi centimetrové proužky a střídavě je pak z obou stran překládejte přes náplň. Konce dobře spojte a schovejte pod závin.
04.
Potřete vajíčkem, posypejte mandlemi a pečte 30 až 40 minut při 180 °C dozlatova.
A teď největší otazník všech štrúdlů a vánoček: rozinky za vás ano, nebo ne?