Článek
Jediné, na co byste neměli zapomenout, je, aby váš oběd nebyl, řekněme, příliš voňavý. U nás v redakci tak mají od jisté doby zákaz veškeré ryby, o aromatických sýrech nebo česneku nemluvě. Proto jsem vybrala 5 jídel, které takto intenzivní nejsou, a navíc je ani nemusíte ohřívat – skvělá jsou totiž hlavně studená.
Zdravě & bez masa: cizrnový wrap s řepou
Oběd, který si pro sebe připravíte do práce, je zároveň skvělou příležitostí, jak si pochutnat na něčem, co doma jinak nikdo neocení. Třeba řepném hummusu a avokádu v podobě wrapu. Praktické mini plechovky cizrny vystačí akorát na jednu porci!
Sushi pro lenochy: sendviče onigirazu
Klasické sushi je záležitostí na delší přípravu, ale snadné sushi sendviče onigirazu zmáknete během chvilky! Připravit je můžete jak z klasické rýže, tak zdravějších jáhel nebo třeba řepou obarvit narůžovo.
S vůní dálek: vietnamské letní závitky
Nesmažené letní závitky jsou díky použití rýžového papíru a nudlí přirozeně bezlepkové, zužitkujete do nich i malé zbytky čerstvé zeleniny či pečeného masa, snadno se převážejí, a když si k nim ještě připravíte arašídovou omáčku, po nějakých knedlících z jídelny už ani nevzdechnete.
Salát de luxe: vsaďte na kuskus
Skvělým pomocníkem pro přípravu rychlých jídel je i kuskus – stačí ho zalít vroucí vodou, nechat nabobtnat a doplnit o bílkoviny, zeleninu a koření. Kuskusový salát s cizrnou a zeleninou pak snadno přenesete v klasické zavařovačce.
Využijte zbytky: těstovinový salát s tuňákem
Říkají vám sestra spořivá? Pak jste nejspíš mistrem podobných jídel už dávno, ale těstovinový salát s tuňákem je bez debat perfektní způsob, jak využít zbytky příloh, zeleniny, masa i sýrů tak, aby nic nepřišlo vniveč.
Chcete další inspiraci? Mrkněte na 3 saláty, po kterých nebudete mít hlad, nebo 3 obědy do krabičky, které šetří peníze i kalorie.