Článek
Postup
01.
Rýži propláchněte, zalijte vodou a lehce osolte. Přiveďte k varu a povařte asi pět minut. Poté rýži sceďte, opět propláchněte a nechte vychladnout.
02.
V pánvi se silným dnem opražte nasucho koření. Po chvilce přilijte olivový olej a osmahněte na něm cibuli dosklovata. Odstavte stranou a nechte zchladnout.
03.
Mezitím si připravte kapie. Nařízněte je po délce od stopky skoro až ke špičce a stopku ponechte. Vyberte opatrně semeníky, papriky opláchněte a nechte okapat.
04.
Mleté maso dejte do větší mísy, osolte a opepřete, přidejte cukr, otrhané lístky bylinek, vychladlou rýži a kořeněnou cibuli. Důkladně promíchejte, ať se všechny chutě krásně propojí. Vzniklou směsí naplňte připravené kapie.
PLNĚNÉ PAPRIKY POKAŽDÉ JINAK A VŽDYCKY VÝTEČNĚ
05.
Rajčata nakrájejte na kousky a cibule na měsíčky. Zeleninu rozložte na dno velké pánve a navrch těsně vedle sebe vyskládejte naplněné papriky. Podlijte je vývarem tak, aby trochu vyčnívaly nad hladinu. Lehce osolte, opepřete a přiveďte k varu.
06.
Poté snižte plamen na minimum, pánev přiklopte a papriky asi hodinu duste. Podávejte přelité šťávou s podušenými rajčaty a zdobte čerstvými bylinkami.
Plníte rádi? Vyzkoušejte žampiony portobello plněné mozzarellou a rajčaty.