Hlavní obsah
3,2
(167)

Krátkou sezonu rebarbory byste neměli propásnout. Protože třeba takový rebarborový koláč s drobenkou je úžasná kombinace kyselé a sladké chuti, kterou si zamilujete!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
27 cm průměr formy
Na těsto
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 90 g cukru krupice
  • 2 ks vejce
  • 100 g másla
  • 190 g polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g malin
Na rebarborovou směs
  • 4 stonky rebarbory
  • 70 g cukru krupice
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
Na drobenku
  • 80 g polohrubé mouky
  • 50 g cukru moučka
  • 50 g másla
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že ze stonků rebarbory odstraňte ostrým nožem slupku. Poté stonky nakrájejte na dvoucentimetrové kousky. K těm přidejte 70 g cukru, škrob, promíchejte a nechte chvilku odpočinout.

02.

Do robotu dejte zakysanou smetanu, krupicový cukr, přidejte vejce a rozpuštěné zchladlé máslo. Vše promíchejte do hladké směsi.

03.

Ve vedlejší míse si smíchejte mouku s práškem do pečiva (stačí 3/4 sáčku) a směs přidejte k těstu. Opět vše pečlivě prošlehejte a můžete lít do vymazané a moukou vysypané formy. Těsto pěkně uhlaďte stěrkou. Rovnoměrně posypte rebarborou a přidejte maliny.

04.

Teď ještě proměňte mouku, cukr moučku a máslo v drobenku. Tou pak hustě zasypejte celý koláč. V troubě vyhřáté na 175 stupňů ho pak pečte přibližně 40 minut.

Jaké jsou vaše oblíbené úpravy rebarbory?

Načítám