Článek
Postup
01.
Připravte si všechny suroviny.
02.
Kávu smíchejte s polovinou amaretta (do tiramisu je ale výborný i kávový nebo kakaový likér) a směsí pokapejte piškoty.
03.
Žloutky s cukrem ušlehejte ručním šlehačem nebo metličkou do pěny, přidejte zbylé amaretto a nakonec zapracujte mascarpone. Ochutnejte, je-li krém dost sladký.
04.
Na dno velké mísy nebo do šesti skleniček rozdělte polovinu piškotů, překryjte polovinou krému (když zvolíte variantu do skleniček, šikovným pomocníkem je cukrářský zdobicí sáček) a celý postup zopakujte se zbytkem surovin.
05.
Vršek zarovnejte ostrým nožem (kam se poděl setřený krém, bude naše malé tajemství) a nechte ideálně několik hodin v chladu odležet.
06.
Posypejte kakaem a podávejte.
Skvělé jsou také Míša řezy, zkuste jejich odlehčenou verzi. Jestli chcete pohostit návštěvu, vedle nešlápnete ani s rychlou bábovkou se žervé či čokoládovými brownies s ořechy.