Článek
Pokud nemáte domácí zásobu, lahvičky seženete v obchodních domech i klasických domácích potřebách, suroviny na výrobu potom v téměř každém obchodě. Pak už stačí naladit koledy a pustit se do výroby a degustování!
Recepty na nejlepší cukroví
Klasika: vaječný likér ze salka a žloutků
Vaječňák je prostě základ. Voní po vanilce a rumu a díky smetaně a žloutkům je krásně jemný. Náš recept je navíc bez složité vodní lázně, takže máte během chvilky hotovo.

Lahvičku stačí decentně ozdobit mašličkou a větvičkou a máte parádní jedlý dárekFoto: Eva Malúšová
Inspirace z jihu: pistáciový kokosový likér
Přivolejte si domů trochu exotiky a pusťte se do pistáciového likéru s kokosovým mlékem a bílým rumem. Vyrobit ho můžete jak z loupaných oříšků, tak pistáciové ochucovací hmoty, kterou koupíte v cukrářských potřebách, a hodit se vám bude i do pečení.

Jemný pistáciový likér lehce voní po kokosu a mandlích a ještě lépe chutná!Foto: Eva Malúšová
Voňavý advent: perníčkový likér s kakaem
A náš letošní favorit, perníkový likér s kakaem. Příprava je opět velmi snadná, výroba má ale jiné úskalí. Likér má totiž tendenci mizet ještě dřív, než byste ho stihli rozdat, je to záhada!

Krémový kakaový likér, co chutná jako tekuté rumové perníčky? To potřebujete!Foto: Eva Malúšová
Jak to máte s Vánoci vy, vyrábíte některé z dárků, nebo si radši vše koupíte?