Článek
Tato polévka je jako od babičky, která ví, jak jednoduché a základní suroviny proměnit v chutný a výživný pokrm. Kombinace brambor, kořenové zeleniny a sušených hub vytváří bohatou chuť, kterou si všichni pamatujeme z dětství. Pokud máte doma čerstvé houby, samozřejmě ji můžete uvařit i z nich!
Postup
01.
Brambory a kořenovou zeleninu očistěte a pokrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na másle do světle zlaté barvy. Zaprašte hladkou moukou, přidejte trochu drceného kmínu a usmažte světlou jíšku.
02.
Zalijte asi litrem horké vody a přidejte připravenou zeleninu, bobkový list, nové koření, drcený kmín a sušené houby. Osolte a vařte asi 20 minut doměkka. Na závěr dochuťte majoránkou, utřeným česnekem a muškátovým květem. Nechte pár okamžiků provařit a podávejte.
Máte rádi poctivé české polévky? Vyzkoušejte kulajdu nebo gulášovku. Anebo zkuste další recepty z hub.