Hlavní obsah

Podzimní koláč s nivou, ořechy a hruškami. Skvělý oběd i večeře

Přemýšlela jsem, jak do jednoho jídla dostat esenci hned několika chutí pozdního léta: sladké hrušky, vlašské ořechy, česnek, čerstvé bylinky a sýr s modrou plísní. Výsledkem je voňavý slaný koláč!

Článek

Upečte si dokonalou dobrotu k vínu – sýrový koláč s česnekem a tymiánem. Eleganci mu dodají čerstvé hrušky a vlašské ořechy a spolu se salátem vytvoří perfektní večeři nebo oběd.

  • Suroviny na těsto: 250 g hladké mouky, 125 g másla, sůl, vajíčko a 3 lžíce bílého vína nebo vody
  • Suroviny na náplň: 250 g termizovaného sýra, 250 g nivy, 1 vejce, hrst vlašských ořechů, 3 stroužky česneku, tymián, pepř a dvě až tři hrušky
  • Podrobný postup najdete ve videu.

Tip: Pod sýrový základ přidejte kostičky slaniny nebo karamelizovanou cibuli jako v tomto květákovém koláči.

Načítám