Hlavní obsah

Máte pocit, že v posteli nestojíte za nic? 6 chyb špatných milenek, které se dají snadno napravit

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Možná si to jen myslíte, možná vám to dokonce už někdo naznačil nebo řekl. V sexu si zkrátka nevěříte a netušíte, kde je chyba. Ve vás, nebo ve špatném výběru partnerů? Třeba by jen stačilo vyvarovat se těchto zbytečných chyb.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Co odlišuje skvělé milenky od těch mizerných? Dokonalé míry a tvář Barbie to určitě nejsou. Muži velmi často šílí ze zdánlivě zcela průměrných žen – a vy můžete být jednou z nich. Stačí v několika ohledech pozměnit své chování a vyvarovat se následujících „hříchů“.

1. Neříkáte, co chcete

Nemáte s partnerem orgasmus? Vadí vám, když na to jde příliš rychle? Mluvte o tom! Čím déle svůj problém odkládáte a ignorujete, tím snadněji si budujete odpor k milenci i sexuálnímu životu jako takovému. Proč to děláte, když víte, jaký dopad to na vztah bude mít? Odpověď je jednoduchá.

Sexuální terapeutka Madeleine M. Castellanos má ze své praxe zkušenost, že hlavní roli hrají především předsudky: „Mnoho lidí se obává, že si partner bude myslet něco špatného, vyděsí se, začne vyčítat nebo kritizovat. Takhle to ale nechodí,“ prozradila pro portál WebMD. „Buďte vůči svým milencům otevřené. Naslouchejte jim a respektujte jejich nápady, místo abyste se chovaly naštvaně.“

A protože se sexualita časem vyvíjí a mění, navrhuje odbornice provést každých šest měsíců kontrolu: Domluvte si s partnerem otevřený rozhovor a nalijte si čistého vína. Jste spokojeni se svým sexuálním životem? Chybí mu něco? Ať každý řekne svůj názor!

2. Jste roztěkaná

Mysl a tělo by měly být ve vzájemné symbióze. Jestliže kontrolujete mobil ve chvíli, kdy se milenec snaží o intimní kontakt, vášeň okamžitě mizí! Přitom je tak důležité „připravit si scénu“. Alespoň tak to říká americká sexuoložka a autorka několika knih na toto téma Pepper Schwartz s tím, že jednoznačně patříte ke špatným milenkám, když necháváte telefon zapnutý, kontrolujete e-maily nebo ani na okamžik nezamknete dveře před dětmi. Muži potřebují mít pocit, že jste tu alespoň na chvíli jen a jen pro ně a mají vaši 100% pozornost.

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Proč ten telefon aspoň na chvíli neodložíte?Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

3. Nedáváte, ale pouze berete

Považujete orgasmus za svůj jediný cíl? Baví vás orální sex, ale pouze v případě, že jej milenec poskytuje vám? Pak u mužů nemáte dobré reference… „Ne každý má orální sex rád, to je v pořádku, ale pokud se s milencem nedomluvíte tak, aby byli spokojení všichni, je to problematické,“ říká Madeleine M. Castellanos a dodává, že nejlepší je dávat a přijímat. „Sexuální potěšení vyžaduje vyvážení sobectví s nesobeckým darem,“ podotýká trefně.

4. Zapínáte autopilota

Znáte to. Vy víte, co se líbí partnerovi, on zase tuší, co zabírá na vás. Je to ale dobře? Podle známého sexuálního poradce Iana Kernera z New Yorku páry rychle spadají do rutiny. „Pohodlný sex může být skvělý, ale příliš stabilní nabídka způsobuje nudu, což ztěžuje vzrušení,“ apeluje směrem ke všem, kdo se milují podle stále stejného scénáře. Tak zkuste svoje sexuální menu aspoň občas osvěžit… Mozek miluje nové věci a ani váš milenec nebude proti!

5. Nereagujete na milence

Jste-li naprosto v klidu a potichu, váš partner nikdy nemůže pochopit, co vás těší nebo zda je na správné cestě. Přitom být dobrou milenkou znamená být dobrou komunikátorkou. Ať už přes slova, zvuky, nebo pohyby. Muži jsou zmatení, když nevysíláte zpětnou vazbu, netuší, zda postupují správně – a to odrazuje. Naopak ženy, které vrní vzrušením, jsou pro ně tím největším afrodiziakem.

6. Nevěříte si

Obáváte se, že vaše prsa nejsou dost velká a hezká? Bojíte se předklonu jenom proto, že vám visí břicho? Rozvíjet svůj sexuální život znamená v první řadě přijmout své tělo. Muži opravdu během milování neřeší jakékoli zdánlivé nedostatky vašeho těla. Soustředí se jen na tu jedinou věc a v tom si z nich vezměte příklad. Jen ten totiž vede k milování snů, na které ještě dlouho nezapomenete.

Načítám