Hlavní obsah

Velká, nebo malá? Kulatá, nebo hrušky? Víme, jaká prsa se nejvíc líbí!

Foto: Halay-Alex, Shutterstock.com

Foto: Halay-Alex, Shutterstock.com

Malá, velká, kulatá, nebo povislá? Už se ví, jak vypadají fascinující ženská ňadra a která jsou nejpopulárnější. Sklopte oči a sledujte, která vedou.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V Japonsku už se o nejkrásnější prsa směle soutěží, a to například v rámci historiky oblíbeného projektu Bioppai Contest. Tak jako u našich oblíbených soutěží o královnu krásy ale dotyčná nemusí vynikat charismatem, inteligencí ani humorem, ale právě svými „dvojčaty“, jež by měla být dobře tvarovaná a pevná.

A to zrovna v Japonsku, s nadsázkou řečeno v „zemi zaslíbené jedničkám“, zrovna nemusí být takový problém. Připadá vám sexistické něco takového hodnotit? Tamní s tím nesouhlasí. Vždyť ňadra vždy byla a jsou centrem mateřství, zájmu a krásy. Snad proto se kdekdo pídí po jejich dokonalém tvaru a velikosti. Existuje něco takového vůbec?

Souboj kopců a hor

Obecně platí, že muži v porovnání s velkými a povislými ňadry touží spíš po menších a pevnějších. Je tohle nepsané pravidlo stále v kurzu?

V Británii před časem dělali tamní lékaři průzkum mezi muži i ženami, kteří při pohledu na fotografie měli ohodnotit, jaká prsa z různých tvarů a velikostí se jim líbí. Také měli ohodnotit přirozenost a ženskost.

A jak to dopadlo? Nejčastěji preferovaná fotografie by se dala vizuálně přirovnat k slavné mramorové soše Venuše Mélské (či Milóské). (Pochází z období mezi lety 130 až 100 před naším letopočtem a její rozměry jsou často považovány za jakýsi „ideál krásy“).

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Muži preferují drobná, pevná a kulatá ňadraFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

Zmíněná skulptura, která je umístěna v pařížské galerii Louvre, se může pochlubit menšími, pevnými ňadry připomínajícími dvě sopky – a to by odpovídalo nepsanému pravidlu o preferenci mužů a zálibě v menších a pevnějších…

Zdá se, že se ideál už dva tisíce let nemění. Nebo je to pouhá iluze? Opravdu jsou perfektní prsa drobná a bezchybně kulatá? Nevíme, co si o tom mysleli lidé v antice, ale za současnou představu dokonalých ňader možná může plastická chirurgie.

Koulelo se, koulelo červené jablíčko

„Obzvláště ve Spojených státech, a to v rámci posledních desetiletí, používali plastičtí chirurgové implantáty, které byly často kulaté. To kvůli tomu, že byly naplněny fyziologickým roztokem,“ uvádějí výzkumní pracovníci Patrick Mallucci z Cadoganovy kliniky a Olivier Branford z Královské svobodné nemocnice v Londýně s tím, že to nevyhnutelně dalo vzor široké veřejnosti, která začala považovat nepřirozené „fotbalové“ prsy za atraktivní a módní. Což se s Venuší poměrně rozchází – její proporce by se na trávníku přece jen ztratily…

Hruška jako sexsymbol. A basta!

Snad i proto se, naštěstí, najdou tací, kteří „trendům“ nepodléhají nebo je tato vlna dávno přešla a atraktivitu vidí v přirozenějším tvaru hrušky. Zajímavé také je, že co se týče studie, objevila se v ní jistá podskupina odvážných, pro které atraktivitu představují větší a povislá ňadra.

Moc se neradujte, jednalo se výhradně o několik žen nad čtyřicet let věku, které vědí, že líbivý hruškovitý tvar je pomíjivý – stejně jako mládí. To ale není třeba připomínat ani zdůrazňovat, už tak mají mnohé ženy komplexy. Zvlášť když se prsa jako Venuše nepotkávají každý den, navíc byla účastníky výzkumu hodnocena jako žensky přirozená.

Foto: DK samco, Shutterstock.com

Jaká ňadra jsou právě v kurzu, odhaluje také aktuální móda: prádlo prsům propůjčuje rozmanité tvary i velikostiFoto: DK samco, Shutterstock.com

Dokonalost? Nuda!

V souvislosti s tím si možná říkáte, z jakého důvodu se odborníci odvážili oslovit veřejnost a vyptávat se, co je dokonalé. Vždyť ženská ňadra jsou úžasná ve všech tvarech a velikostech!

Motivem pro jejich experiment byl požadavek plastických chirurgů, kteří zatoužili poznat konzistentnější šablonu nejen pro zvětšení prsů, ale také redukci prsu a rekonstrukci hrudníku po rakovině. Odpověď tedy mají: Ideálem jsou menší a pevná. Na druhou stranu, buď jak buď, nejdůležitější je cítit se ve svém těle dobře!

Jak říká americký sexuální poradce a sexuální mentor Paul Joannides: „Než přistoupíte k fyzické inventuře svého těla, je dobré si uvědomit, že i ‚superman‘ má své slabé stránky a nedostatky a že sexuální přitažlivost není ocelový řetěz, jehož pevnost je dána pevností nejslabšího článku. Každý, naprosto každý člověk nosí ve svém těle nebo mysli nějakou slabinu. To je přírodní zákon.“

A jak dokonalá ňadra vidíte právě vy?

Načítám