Hlavní obsah

3 syté zimní polévky: Kyselica, fazolačka a zeleninový krém vám nahradí i hlavní chod

Foto: Ozgur Coskun, Shutterstock.com

Foto: Ozgur Coskun, Shutterstock.com

Ideální zimní jídlo? Za nás jednoznačně miska horké polévky! Ty dnešní jsou navíc tak syté, že s kouskem čerstvého pečiva budou perfektně fungovat i jako hlavní chod.

Článek

Opět jsme pro vás prošli nedávno vydané české kuchařky a vybrali jsme ochutnávku toho nejlepšího, co v nich najdete. Dnes to budou syté zimní polévky.

Krém jin jang z „Kytek k jídlu“

Foto: Aleksandra Chytra (z kuchařky Kytky k jídlu)

Ani květinové děti nejsou živy jen kapkami ranní rosy...Foto: Aleksandra Chytra (z kuchařky Kytky k jídlu)

Nejznámější česká „kytkožroutka“ Jana Vlková vydala pokračování svého průvodce po jedlém kvítí a býlí z české krajiny a na ochutnání z něj můžete už dnes vyzkoušet tento zeleninový krém jin jang.

Fazolačka z „Nové biokuchařky Hanky Zemanové“

Foto: Alena Hrbková (Nová biokuchařka Hanky Zemanové)

Tato sytá polévka z úplně jednoduchých surovin vás příjemně překvapíFoto: Alena Hrbková (Nová biokuchařka Hanky Zemanové)

Hanka je zastánkyní zdravého vaření z jednoduchých primárních surovin, takže se v její knize dočtete třeba i tipy, jak správně vařit zdravými látkami nabité luštěniny. Vyzkoušet si to můžete na fazolové polévce bez jíšky.

Kyselica z „Prostonárodní kuchařky Květy Fialové“

Foto: Alena Hrbková (Prostonárodní kuchařka Květy Fialové)

Tradiční kyselica vás v zimním období pěkně zahřejeFoto: Alena Hrbková (Prostonárodní kuchařka Květy Fialové)

Kniha oblíbených receptů slavné české herečky obsahuje jídla jak exotičtější, tak i velmi tradiční – třeba tuto kyselicu s klobásou.

Jaké je vaše nejoblíbenější zimní jídlo? Napište nám recept!

Načítám