Článek
Abych pravdu řekla, po celodenním vaření v redakci mám málokdy náladu na další velké vyváření doma. Zároveň se ale vyhýbám polotovarům, a chleba se sýrem mi tak nějak nedává pocit, že jsem po večeři. Proto mám nejradši jídla, které jsou snadná na přípravu (jako maso pečené v pečicím sáčku), ušpiníte při nich minimum nádobí (kari z červené čočky) a stačí vám na ně jen pár surovin (to v případě čokoládové pěny platí opravdu doslova). Nechte se jimi inspirovat!
Maso pečte v sáčku
Trhané hovězí maso je díky přípravě v sáčku na pečení opravdu snadné – vše do něj jen naskládáte a pak už necháte troubu, aby se postarala o zbytek. Nehrozí vám připálené plechy a takto upečené maso se pak hodí jako základ mnoha jídel: do tortill, sendvičů, burgerů, salátů nebo třeba těstovin. Použít můžete také pokaždé jiné maso – dietnější kuře nebo levnější vepřové.
Vystačte si jen s jedním hrncem
Dalším mým kritériem je, aby se při vaření ušpinilo co nejméně nádobí. Konkrétně tedy jeden hrnec a jedno prkénko. Proto nedám dopustit na červenou čočku – je sytá, zdravá a připravíte z ní výborné krémové kari se špenátem nebo jinou zeleninou, co máte zrovna po ruce. Bez lepku a živočišných produktů, takže skvělé i pro alergiky.
Vařte s minimem (ale kvalitních) ingrediencí
Nejspíš mi nebudete věřit, že to funguje, ale přesto to zkusím – tuto čokoládovou pěnu připravíte pouze z čokolády a vody. Ano, vody. Zní to jako kouzlo, a právě toho můžete využít, pokud máte hosty. Tento bleskový dezert připravíte přímo před jejich očima do 10 minut.
Jaké je vaše nejoblíbenější „líné“ jídlo?