Článek
Dejte bramborům novou barvu, vůni či tvar! Hrášek, máslo, česnek a sýr podtrhnou jejich jemnou chuť a trošku experimentování s tvarem zase vylepší jejich vzhled. Dáte si zelené pyré, pečené pusinky nebo křupavé placičky?
Ke kuřeti i rybě: kaše s hráškem a mátou
Bramborová kaše s hráškem a mátou skvěle osvěží všelijak upravenou drůbež či ryby, a když přidáte bílý sýr (fetu nebo balkán) a trochu česneku, chutná i samotná!
Ke guláši i omáčce: bramborové pusinky
Nadýchané bramborové pusinky jsou vlastně taková máslová bramborová kaše posunutá na úroveň luxusní přílohy. Přitom na nich není nic těžkého!
Chutnají i samotné: rozmáčklé brambory
Rozmáčklé pečené brambory s parmezánem a česnekem se s klidem mohou pasovat na samostatné jídlo, protože jako příloha snadno zastíní hlavní chod. Bylinky střídejte podle sezony a stavu zahrádky nebo lednice.
Jaká je vaše oblíbená úprava brambor? Já bych z našeho výčtu nerada vynechala ještě bramboráky, kanárské papas arrugadas a voňavý bramborový koláč se sýrem a cibulí.