Hlavní obsah

3 jídla pro celou rodinu jen ze 7 surovin? Ano!

Foto: Jakub Jurdič

I z mála surovin můžete uvařit hodně muziky!Foto: Jakub Jurdič

Vyrazte na nákup a připravte se, že to dneska bude rychlovka. Do košíku totiž naskládáte jen sedm surovin. A uvaříte z nich celou večeři pro čtyři. Nevěříte? Inspirujte se hned třemi různými recepty!

Článek

Dneska zapomeňte na všechny základy matematiky. 7 x 1 se totiž rovná čtyři! Jak to? Je to prosté. Ze sedmi surovin totiž podle našeho návodu uvaříte hned čtyři porce na rodinnou večeři. Počítali jsme vše kromě soli, pepře a oleje na smažení. A tady je výsledek!

Hovězí steak s fazolkami a hořčičnou omáčkou

Potřebujete: 600 g hovězí roštěné, 300 g fazolových lusků, 100 g anglické slaniny, 150 ml smetany, 2 lžíce másla, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíci mouky, sůl, pepř a olej

Foto: Jakub Jurdič

Fazolky můžete zvolit zelené nebo jaké máte rádiFoto: Jakub Jurdič

Postup: Maso očistěte, rozdělte na čtyři porce, opepřete a naložte přes noc do oleje do lednice. Druhý den steaky zprudka opečte na pánvi z obou stran po dvou minutách a poté je přesuňte do trouby, kde je nechte dojít dle libosti. Ve zbylém tuku zlehka v pánvi opečte celé fazolky s nakrájenou slaninou. Zbývá už jen omáčka! Na tu vám stačí přivést smetanu k varu, zjemnit máslem, zahustit moukoua doladit hořčicí. Maso osolte a můžete společně podávat!

Květákovo-rukolový nákyp

Potřebujete: 1 květák, 3 vejce, 100 g zakysané smetany, 50 g parmezánu, svazek petržele, 100 g rukoly, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř

Foto: Jakub Jurdič

Na sněhu si dejte záležet, pak bude nákyp opravdu nadýchanýFoto: Jakub Jurdič

Postup:Květák rozdělte na růžičky a vařte ho v osolené vodě asi 10 minut. Žloutky vyšlehejte se zakysanou smetanou, přidejte strouhaný parmezán, nasekanou petrželku, rukolu, muškátový oříšek, sůl a pepř. Květák sceďte, smíchejte se žloutkovou směsí a nakonec do něj vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijte do zapékací formy a nákyp pečte při 200 stupních asi 30 minut.

Salát s krůtími kuličkami

Potřebujete: 400 g krůtího masa, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 100 g strouhanky, 400 g ledového salátu, 200 ml bílého jogurtu, 80 g sýru pecorino, sůl a pepř

Foto: Jakub Jurdič

Jogurt nesmí chybět! Samotné by kuličky byly příliš suchéFoto: Jakub Jurdič

Postup: Krůtí maso nasekejte najemno nebo namelte, smíchejte ho s jemně nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, strouhankou, solí a pepřem. Tvořte v dlaních kuličky o průměru 2 centimetry, které naskládejte do pekáčku a pečte v troubě 20 minut při 180 stupních. Potom je položte na omytý natrhaný ledový salát, dolaďte kopečkem bílého jogurtu, strouhaným pecorinem, a je hotovo!

A co po jídle? Třeba jednu z luxusních buchet na plech. Dobrou chuť!

Načítám